Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jadranka Kosor obznanila

Sanader naložio stranci da proda luksuzni BMW

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je nabavka superluksuznog BMW-a vrijednog više od 4 milijuna kuna dignula veliku buru u javnosti, Jadranka Kosor je objavila da je premijer odlučio da stranka proda luksuznu limuzinu.

Kosor je odluku o prodaji objavila danas za Radio 101. No, zanimljiv dio priče je priopćenje o istom pitanju koje je malo nakon toga stiglo iz Vlade. U njemu stoji da je u cilju da se spriječi obevrijeđivanje napora Vlade da rebalansom proračuna i štednjom odgovori na ekonomsku krizu te da se zaustave 'tendenciozni, zlonamjerni i lažni napisi i komentari i HDZ-u', predsjednik Vlade i HDZ-a odlučio da se pokrene postupak prodaje stranačkog automobila marke BMW. U priopćenju također stoji da će premijer ubuduće koristiti državni automobil koji odgovara sigurnosnim standardima propisanim za prijevoz štićenih osoba. Ostaje pitanje zašto je pripćenje stiglo iz Vlade, kada je automobil kupljen stranačkim novcem.

Pročitajte i ovo Hrvoje Zekanović oglasio se Zekanović Zekanović o propucavanju Turudićeva automobila: "Svi znamo tko je kriv" Ogrebali mu auto i ukrali tablice "treba te biti sram" VIDEO Amerikanac koji je zavolio Balkan u Zagrebu doživio šok: "Vjerovao sam da je Hrvatska bolja od toga"

>> Logika na kušnji: Kupili limuzinu od 4 milijuna kuna zbog štednje

Nabavka superluksuzne, blindirane limuzine vrijedne oko 4,2 milijuna posdigla je veliku prašinu u javnosti budući da je nabavljena u vrijeme kada premijer na sva usta poziva na štednju. Paradoksalno, upravo su štednju kao razlog nabavke vozila naveli stranački i vladini dužnosnici. Sanaderova limuzuna čini ga jednim od europskih premijera koji se voze najskuplje. Čak se i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy vozi u limuzini znatno jeftinijoj od Sanaderove.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene