Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Tadić se miješa u naša unutarnja pitanja'

'Josipović je pretjerao u mlakoj politici prema Srbiji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni dragovoljci hrvatski su predsjednika Srbije Borisa Tadića prozvali za miješanje u unutarnjopolitička pitanja druge države.

Predsjednica NDH Slavica Hruškar istaknula je kako su 'zločesta prigovaranja' srbijanskog predsjednika posljedica 'mlake politike' hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, koji mu je bio izvanredan domaćin s namjerom da se razvije dobra međususjedska i regionalna suradnja.

Pročitajte i ovo Oluja Upozorenje VIDEO Pineapple Express pogodio Kaliforniju: Sve je potopljeno, a najgore tek dolazi: "Ovo bi mogla biti povijesna oluja" Oluja u Norveškoj Klimatske promjene FOTO Europsku zemlju pogodio uragan kakav mlađe generacije ne pamte: Rijetka pojava mogla bi se sve češće ponavljati

'Josipović je pretjerao u mlakoj politici prema Srbiji. Još nije sazrelo vrijeme da tako mlačno postupamo prema Srbiji, u najmanju ruku kao da smo mi krivi za rat u Republici Hrvatskoj i kao da Srbija nije bila agresor na Hrvatsku', rekla je Hruškar i pozvala Jospovića da oštrije pristupa prema onima koji su 'unakazili Hrvatsku'. Podsjetila je kako je dosad umrlo 35.000 branitelja, a 2500 njih počinilo je samoubojstvo.

Predsjednica NDH također je istaknula kako predsjednik Josipović ne može prepoznati da za zemlju 'nije dobro da se Tadić šeće po Opatiji i privatizira Srb' te je poručila da je potrebno zatražiti ratne odštete te istinu o nestalima, što 'Tadić sigurno zna jer je u vrijeme agresije bio ministar obrane'.

'Generalizirati i prozivati u našoj krvlju stvorenoj domovini kako se netko treba ponašati je nedopustivo i mislim da naše reakcije neće biti mirne kao što su sada bile', istaknula je Hruškar i dodala da udruga neće dopustiti vrijeđanje zemlje i branitelja. NDH drži i da potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac jednako reagira kao Tadić te naglašava da su 'svi građani koji nisu pravomoćno osuđeni nevini'. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene