Grafit Za dom spremni, ilustracija
Grafit Za dom spremni, ilustracija Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Sze Yat Lung, 44-godišnji kineski državljanin koji živi u Imotskom, dobio je izgon iz Hrvatske nakon što je u javnost dospjela snimka na kojoj pjeva ustaške pjesme.


Najpoznatiji imotski Kinez, 44-godišnji Sze Yat Lung, dobio je izgon iz Hrvatske na tri mjeseca nakon što je na internetu objavljena snimka na kojoj u jednom kafiću na benzinskoj postaji u Grubinama pjeva ustaške budnice, javlja Slobodna Dalmacija.

Vezani članci Natpis zabrane za SDP Na vrata restorana zalijepio zabranu ulaska za - SDP. Oglasio se i Arsen Bauk: "Idem po kokice i gledat ću kako me premijer brani" Zapečaćen kafić, ilustracija Policija uhitila vlasnicu kafića u pidžami i bez obrazloženja kasno navečer: "Imam zapisnik inspekcije da nije bilo kršenja mjera"

Sze Yat Lung je u ponedjeljak uhićen, a snimka je nastala za vrijeme utakmice finala Europskog rukometnog prvenstva između Hrvatske i Španjolske. Pokrenut je žurni postupak, pa je 44-godišnjak odmah priveden na sud. S obzirom na to da ima privremeni boravak u Hrvatskoj, sukladno Zakonu o strancima, 44-godišnjaku isti je otkazan, a izrečena mu je i zabrana ulaska u Hrvatsku u roku od tri mjeseca.

Kinez se inače predstavlja kao ustaša, piše Slobodna Dalmacija, a ovo mu nije prva prijava za remećenje javnog reda i mira iz istih razloga. Naime, on je u veljači prošle godine uhićen nakon objave snimke na kojem on, još jedan Kinez i jedan Hrvat navijačku pjesmu Neopisivo i podižu desnu ruku u zrak uzvikujući “Za dom spremni”.