Znak za pauzu, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Znak za pauzu, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Razna su ministarstva u prosincu prošle godine raspisala natječaje za 326 novih državnih službenika. Traže se inspektori, savjetnici, prevoditelji... I svi oni će po okončanju natječaja u siječnju ove godine početi s radom na neodređeno vrijeme unutar državne uprave.


Najviše novih radnih mjesta otvorilo se u Ministarstvu financija, odnosno u Carinskoj i Poreznoj upravi koja zapošljava 69 službenika. Carinska uprava zaposlit će pak 37 novih službenika, a 14 novih radnika dolazi u Ministarstvo financija.

Vezani članci Ministar zdravstva Vili Beroš Dug bolnica za lijekove veći od 4 milijarde kuna, Beroš: "Moramo naći rješenje, a ne samo 'vatrogasnim mjerama' gasiti ovaj problem" Andrija Mikulić, glavni državni inspektor (Foto: Dnevnik.hr) Glavni državni inspektor se požalio: "Potpuno smo potkapacitirani. Da vam ne pričam da nas sedmero ima dva vozača...''

Na drugo mjesto po broju slobodnih radnih mjesta zasjelo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u kojem traže 55 novih radnika.

Ministar branitelja Tomo Medved otvorio je natječaj za 28 službenika, dok ministar državne imovine Goran Marić u svom ministarstvu zapošljava 19 novih službenika.

Javni natječaj raspisalo je i Ministarstvo uprave u kojem traže osam novih stručnih suradnika, savjetnika i referenata. A samo tri mjeseca prije raspisivanja natječaja ministar uprave Lovro Kuščević najavio je da očekuje da će se tijekom idućih pet godina broj državnih službenika zbog informatizacije birokratskih procesa kroz sustav e-Građani značajno rasteretiti, ali i smanjiti, piše Jutanji list.