Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Branitelji ujedinjeni:

'Očekujemo 100.000 ljudi na skupu potpore Gotovini i Markaču u Zagrebu!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska javnost s posebnom će pažnjom pratiti izricanje pravomoćne presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču u Haagu, a po prvi put će se okupiti svih 120 braniteljskih udruga na mirnom skupu potpore u Zagrebu.

Organizatori očekuju kako će se odazvati do 100.000 ljudi, 15. studenog, na Trgu bana Jelačića, gdje će građani moći pratiti izricanje pravomoćne presude generalima putem velikog videozida. Braniteljske udruge organizirale su i služenje mise za generale Gotovinu i Markača u četvrtak, u 19 sati, u zagrebačkoj katedrali. Nakon mise branitelji organiziraju bdijenje, i na Trgu bana Jelačića, i na Kaptolu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Glavni haški tužitelj Brammertz će tražiti reviziju presude Stanišiću i Simatoviću, o Gotovini još nije odlučio Slika nije dostupna 'Konstantan i snažan pritisak' Haški sudac: Oslobađajuće presude donošene su pod pritiskom!

>> Braniteljske udruge Gotovinu i Markača proglasile junacima Domovinskog rata

Najavljen je i mimohod branitelja, no njegova ruta još nije poznata, već je samo zasad poznato da će doći do katedrale. Mise za generale Gotovinu i Markača održat će se i diljem Hrvatske. Braniteljske udruge pozivaju sve građane da im se pridruže u skupu potpore.

Hoćete li nazočiti skupu potpore za generale Gotovinu i Markača?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Videozid i skup potpore i u rodnom gradu generala Markača

Izricanje pravomoćne presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču gledat će se u izravnom prijenosu 16. studenog i na velikom videozidu na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu, kako je najavljeno prošlog tjedna.

U rodnom mjestu generala Markača, koji je u Haagu nepravomoćno osuđen na 18 godina zatvora, dok su Gotovini dosuđene 24 godine u zatvoru, događanje organizira Udruga hrvatskih branitelja 1990-1996 RH (UHB 1990-1996 RH).

'Nadamo se da će ovaj put presude ipak biti poštene te da će naši generali uskoro biti pušteni u Hrvatsku, svojim obiteljima, prijateljima, suborcima i svim ostalim građanima Lijepe Naše koji ih željno iščekuju', ističu iz udruge i pozivaju sve branitelje i ostale građane da im se pridruže.

Udruga je već ranije u dva navrata organizirala prosvjedni skup zbog načina na koji se generale tretira na sudu u Haagu. (B.V./VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene