Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

San svakog učenika je da profesori s riječi prijeđu na djela. To se dogodilo u srednjoj strukovnoj školi 'Matija Antun Reljković' u Slavonskom Brodu. Zajedničkim snagama, profesori i učenici podižu ljestvicu pedagoškog standarda u svojoj školi.


U ovom je školskom raju teorijska nastava - prošlost. U plasteniku se nalaze sezonske kulture. Tretiraju ih prirodnim putem. 'Radili smo zaštitu sa mlijekom, češnjakom, zavisi o kojem se štetniku radi ili o bolesti', kaže profesorica Mirjana Martić, voditeljica proizvodnje.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Getty Images) Regiju šokirala snimka iživljavanja nad djevojčicom: Dvije učenice šamarale treću, ostala djeca samo se smijala Dječak ispred škole čeka pomoćnika u nastavi (Foto: Facebook) Mama uplakanog dječaka: "Asistent je danas došao. Ali problem je puno veći... Sjedit ću sa sinom svaki dan u školi"

Sve što proizvedu konzumiraju u školi. U ekološkom uzgoju uspijeva različito voće i povrće. Brinu se ovdje o svemu, od lavande do vinograda.

'Svijet ide naprijed, a naše školstvo nazaduje'

'Trenutno nema boljeg načina učenja od učenja na radnom mjestu gdje učenik svaki dan obuče radno odijelo. Svaki dan odradi one vježbe s kojima se savladati svoje zanimanje', kaže ravnatelj škole Vlado Prskalo.

Ovaj je centar najveći školski projekt. Spoj je učenja i poduzetništva.

Učenici su ovdje poput vrijednih pčelica. Plodove svoga obrazovanja ubirat će vrlo brzo na tržištu rada.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook