Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

San svakog učenika je da profesori s riječi prijeđu na djela. To se dogodilo u srednjoj strukovnoj školi 'Matija Antun Reljković' u Slavonskom Brodu. Zajedničkim snagama, profesori i učenici podižu ljestvicu pedagoškog standarda u svojoj školi.


U ovom je školskom raju teorijska nastava - prošlost. U plasteniku se nalaze sezonske kulture. Tretiraju ih prirodnim putem. 'Radili smo zaštitu sa mlijekom, češnjakom, zavisi o kojem se štetniku radi ili o bolesti', kaže profesorica Mirjana Martić, voditeljica proizvodnje.

Vezani članci Dražen Oreščanin, Glas poduzetnika Poduzetnici su protiv novog lockdowna: "92 % poduzetnika spremno je zatvoriti posao u Hrvatskoj u znak prosvjeda" Škola za vrijeme pandemije - 18 Učitelji pokazali kako su pripremili učionice za početak škole, pogledajte njihove ideje

Sve što proizvedu konzumiraju u školi. U ekološkom uzgoju uspijeva različito voće i povrće. Brinu se ovdje o svemu, od lavande do vinograda.

'Svijet ide naprijed, a naše školstvo nazaduje'

'Trenutno nema boljeg načina učenja od učenja na radnom mjestu gdje učenik svaki dan obuče radno odijelo. Svaki dan odradi one vježbe s kojima se savladati svoje zanimanje', kaže ravnatelj škole Vlado Prskalo.

Ovaj je centar najveći školski projekt. Spoj je učenja i poduzetništva.

Učenici su ovdje poput vrijednih pčelica. Plodove svoga obrazovanja ubirat će vrlo brzo na tržištu rada.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook