Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skraćena nastava

Sutra redovita nastava u Imotskome, Vrgorcu i Sinju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelji srednjih škola u Imotskome, Vrgorcu i Sinju kasno popodne odlučili su da će u sutra u tim školama početi redovita nastava koja je zbog snježnog nevremena prekinuta 3. veljače.

'Odluka o početku nastave prepuštena je ravnateljima škola na temelju procjene jesu li ispunjeni sigurnosni uvjeti', rekao je načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić, dodajući kako oni o svojoj odluci izvješćuju županijski Stožer za zaštitu i spašavanje, a nastava će se organizirati skraćeno kako bi djeca izbjegla povratak domovima noću. Dodao je kako ravnatelji, ako se vrijeme iznenada pogorša, mogu samostalno i promijeniti odluku o početku redovite nastave.

Pročitajte i ovo Ilustracija, učenici Objavilo ministarstvo Poznato kada počinju upisi u srednje škole: Ovo su važni rokovi, ima i promjena u gimnazijama Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg

Po Brčićevim riječima, u Splitsko-dalmatinskoj županiji ima teškoća s početkom nastave u još dvadesetak područnih osnovnih škola u zabačenijim selima do kojih još nisu probijene uske ceste zametene snijegom jer njima ne mogu prolaziti strojevi za uklanjanje snježnih nanosa.

'Riječ je o školama od prvog do četvrtog razreda u kojima je između 10 i 20 učenika, ali nadamo se da će se do kraja tjedna i njima omogućiti nastavak redovite nastave', izjavio je Brčić.

Osim u Imotskome,Vrgorcu, Sinju i nekim susjednim selima, u svim drugim srednjim i osnovnim školama na području Splitsko-dalmatinske županije nastava je počela danas, a u sedam osnovnih škola u Splitu danas su bili organizirani produženi boravci od sedam do 17 sati.

'Redovita nastava u splitskim osnovnim školama počet će sutra i održavat će se skraćeno do 18 sati kako bi djeca prije mraka došla svojim domovima', najavila je dogradonačelnica Anđelka Visković.

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu Zdravko Omrčen najavio je za srijedu sastanak s ravnateljima osnovnih i srednjih škola na kojem bi se trebalo odlučiti o tome kako nadoknaditi nastavu koja je u Splitsko-dalmatinskoj županiji bila prekinuta zbog snježnog nevremena. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene