Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potaknut izjavama ministra poljoprivrede Petra Čobankovića da su štete od suše prenapuhane, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić okupio je općinska povjerenstva koja na terenu procjenjuju štetu.


Procjenitelji ističu da ministar nema razloga da sumnja u njihovu objektivnost. Kako je sušno razdoblje potrajalo, štete na pojedinim kulturama čak su i veće od prvotno procijenjenih.

Vezani članci Slika nije dostupna Katastrofalne posljedice suše ne vidi jedino ministar poljoprivrede Slika nije dostupna I mljekari u problemima zbog suše

'Nema razloga da je i ova procjena od suše na razini 400 milijuna kuna, da je ona točna, da je ona obavljena temeljem struke, temeljem znanja', izjavio je Šišljagić.

'Mi nemamo razloga nekome izlaziti u susret ili ne izlaziti. Moramo realno, objektivno procijeniti, pa imamo kontrole. Nije to sada da sam ja izmislio da ima 70 posto štete', rekao je Šandor Markoš iz Povjerenstva za procjenu šteta Bilje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju