Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DORH se žalio

Tomislav Horvatinčić otkrio što je dogovorio s djecom talijanskog para koji je usmrtio jedrilicom

Tomislav Horvatinčić s odvjetnicima (Foto: Pixell)
Tomislav Horvatinčić s odvjetnicima (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija Tomislav Horvatinčić (Foto: Pixell) Tomislav Horvatinčić (Foto: Pixell) Foto: Pixell +0 Tomislav Horvatinčić s odvjetnicima (Foto: Pixell) Galerija 1/2 >>
Poduzetnik Tomislav Horvatinčić kazao je kako je postigao dogovor o novčanom obeštećenju s djecom talijanskog para koji je usmrtio u pomorskoj nesreći.

S osmjehom na licu poduzetnik Tomislav Horvatinčić izašao je u srijedu iz zgrade Županijskog suda u Zadru gdje je održano ročište o žalbi tužiteljstva na presudu šibenskog suda koji je poduzetnika oslobodio krivnje za pomorsku nesreću u kojoj je 2011. poginuo talijanski bračni par Salpietro.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje za pomorsku nesreću Horvatinčić na trećem suđenju iznio obranu: "Bog me poslao da pomažem ljudima" Slika nije dostupna Treće suđenje Horvatinčićev odvjetnik: "I dalje ćemo u obrani inzistirati na sinkopi koju je doživio Horvatinčić"

Vijeće Županijskog suda u Zadru odluku o tome hoće li se Horvatinčiću suditi ponovno nije još donijelo, no on je izrazio zadovoljstvo što je postignuo dogovor s djecom stradalog talijanskog para o financijskom obeštećenju.

"Oni će biti obeštećeni, ako se gubitak roditelja uopće može obešetiti. Opet, kao i svaki put, izražavam žaljenje, to je bila jedna velika nesreća koja se može dogoditi svakome, na moru i na cesti. Žalim zbog te nesreće, posjećujem groblje, čim sam izašao iz pritvora nakon 30 dana otišao sam kod odvjetnika oštećenih. No tada su tražili 8,3 milijuna eura, no, evo, dogovor je ipak postignut", rekao je Horvatinčić po izlasku iz suda.

Nije otkrio koliki će im iznos platiti jer su, kako je rekao, djeca poginulih tražila da ostane tajna i tako je definirano klauzulom u ugovoru.

"Vjerujte, da je iznos ne znam kakav, da je bilo kakva cijena postignuta, gubitak roditelja se ne može nadoknaditi", dodao je Horvatinčić.

Jedan od njegovih odvjetnika, Veljko Miljević, uvjeren je da će Vijeće Županijskog suda u Zadru potvrditi odluku šibenskog suda kojom je Horvatinčić oslobođen uz obrazloženje da je u trenutku nesreće doživio takozvanu sinkopu (iznenadan kratkotrajan gubitak svijesti).

"Imamo posla s teškim predmetom, žalba DORH-a je bila opsežna, detaljna pa i naši odgovori isto. Danas smo sve rezimirali, strankama je pružena mogućnost da izlože svoje stavove, nije bilo prazno, izgubljeno vrijeme", kazao je Miljević dodavši da pismenu odluku Vijeća očekuje kroz dva do tri tjedna. 

Vijeće može ukinuti oslobađajuću presudu iz Šibenika i vratiti spis na ponovno suđenje, može potvrditi oslobađajuću presudu, a može je i preinačiti, odnosno donijeti osuđujuću presudu za okrivljenika. U potonjim slučajevima presuda postaje pravomoćna

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene