Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MALVERZACIJE S NEKRETNINAMA

SKRIVA SE U HRVATSKOJ Raspisana tjeralica za bivšom sutkinjom iz BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Sarajevu raspisao je međunarodnu tjeralicu za bivšom sutkinjom Lejlom Fazlagić, osumnjičenoj za nezakonitu preprodaju nekretnina, a koja se navodno skriva u Hrvatskoj.

Županijski sud u Sarajevu u četvrtak je donio odluku o raspisivanju međunarodne tjeralice za Lejlom Fazlagić, bivšom sutkinjom, koja je osumnjičena za sudjelovanje u kriminalnoj skupini povezanoj s protuzakonitom preprodajom nekretnina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ključni iskaz Raspisana međunarodna tjeralica za Vinkom Sindičićem Slika nije dostupna Direktor MOL-a Hernadi o sukobu MOL-Ina: To nije spor između država

Prema dostupnim informacijama, Fazlagić, koja je ranije obnašala dužnost sutkinje Općinskog suda u Sarajevu, pobjegla je u Hrvatsku nakon što je doznala kako joj u BiH prijeti uhićenje.

Policija u BiH prošlog je tjedna uhitila petnaest osoba u sklopu akcije pod kodnim naziom "Pravda", a još troje osumnjičenih predalo se nakon višednevnog skrivanja.

Prema tvrdnjama tužiteljstva Sarajevske županije, koje vodi istragu, na čelu ove organizirane kriminalne skupine bio je Alija Delimustafić, nekadašnji ministar unutarnjih poslova Republike BiH i predratni veletrgovac, blizak Stranci demokratske akcije (SDA).

Delimustafić i njegovi suradnici organizirali su lanac protuzakonite uknjižbe i preprodaje velikog broja stanova koji su poglašeni napuštenima ili su njihovi vlasnici umrli. Glavni kupci bile su osobe iz arapskih zemalja.

Lejlu Fazlagić sumnjiči se da je zlorabila položaj sutkinje i donosila protuzakonite presude kojima su legalizirane takve transakcije.

Kao protuuslugu navodno je od Delimustafića na poklon dobila stan u Rijeci.

Ona je u svibnju ove godine podnijela ostavku na dužnost sutkinje nakon što je protiv nje pokrenut stegovni postupak zbog sumnji da je kršila zakon. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene