Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija Ribar

Sinovčić ide u pritvor, sud odbio jamčevinu od 10 milijuna kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutkinja istrage Jadranka Mandušić odredila je, na zahtjev Uskoka, istražni zatvor zadarskom poduzetniku Reni Sinovčiću, ali i svim osobama koje se zajedno s njim i njegovom tvrtkom VOX kao pravnom osobom terete za niz koruptivnih nedjela, među kojima je i prouzrokovanje stečaja.

Sinovčiću je odbijeno i jamstvo od deset milijuna kuna, a njegovi odvjetnici najavili su žalbu i očekuju drugačiju odluku drugostupanjskog izvanraspravnog vijeća.

Pročitajte i ovo Ilustracija 28-godišnjak iza rešetaka Policija objavila detalje krvave noći kod Imotskog u kojoj su dva muškarca teško ozlijeđena KBC Split - 1 Završio u pritvoru Nemile scene u bolnici: Mladić nogom opalio liječnika pa ga policajci morali smirivati

"Nije prihvaćena jamčevina bez obzira na visinu i jasno da ćemo se na takvu odluku žalit", kazao je Sinovčićev odvjetnik Andrej Korljan.

USKOK naložio istragu: Hoće li Sinovčić i ostali u Remetinec?

Njegov kolega, odvjetnik Mate Matić kazao je kako će sutkinja teško obrazložiti ovakav svoj stav. "Smatram da to nije bila intencija zakonodavca i mislim da sudac istrage u ovoj fazi postupka nije u dovoljnoj mjeri shvatio svoju poziciju. Ne može se tako lako igrati sa slobodom čovjeka", kazao je Matić. Dodao je da nije bilo nikakvog razloga da se jamstvo ne prihvati te da će takav stav sigurno zauzeti i izvanraspravno vijeće.

Pojasnio je da obrana čak nije morala niti nuditi jamstvo, već da je sutkinja, s obzirom na intenciju zakonodavca, treba samostalno odrediti iznos kojim bi se istražni zatvor mogao zamijeniti obranom sa slobode.

"Vjerujem da nema nikakvog razloga da se Reno Sinovčić s ovako ponuđenim jamstvom dalje drži u istražnom zatvoru, a da se jamstvo ne prihvati", zaključio je Matić.

Sinovčiću je kao i većini osumnjičenika istražni zatvor određen zbog opasnosti da bi na slobodi mogli ponoviti nedjelo i utjecati na oko 150 svjedoka, koliko ih Uskok planira ispitati u ovoj fazi istrage.

Jamčevina je odbijena i ostalim osumnjičenicima koji su je ponudili, a navodno je, uz Sinovčića, riječ o njih još pet. Njihove su se ponude kretale u iznosima od 100.000 do 150.000 kuna.

Osim Sinovčića pod istragom su dugogodišnji bivši pročelnik zadarske Porezne uprave Vjekoslav Jurlina, njegova nasljednica Stoja Mučaji, poreznici Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić, bivši direktor NK Zadra Novica Erlić i sadašnji direktor Dalibor Zebić.

U prvoj Uskočkoj istrazi kojom se, među ostalim, istražuje neka predstečajna nagodba Uskok je procijenio da se šteta za koju terete zadarskog poduzetnika Renu Sinovčića i njegove suosumnjičenike penje na preko 130 milijuna kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene