Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U povodu smrti Ivice Račana, zastupnika SDP-a u Hrvatskom saboru, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je brzojav sućuti predsjedniku Hrvatskoga sabora Vladimiru Šeksu, izvijestio je danas Tiskovni ured HBK.


"Prigodom smrti gospodina Ivice Račana, zastupnika Hrvatskoga sabora, izvolite primiti moju kršćansku sućut popraćenu molitvom. Ovime izražavam iskrenu sućut i njegovoj obitelji, rodbini i prijateljima.

Vezani članci Ivan Račan Ivan Račan hospitaliziran zbog koronavirusa: ''Pitao sam doktora trebam li pripremiti oporuku...'' Kardinal Josip Bozanić Kardinal Bozanić u Petrinji: "Koliko je novca uplaćeno? Teško je reći. Možda je ovo znak da se mi u hrvatskoj državi više okrenemo ovom području"

U vršenju svoje političke i državne službe gospodin Ivica Račan u određenom razdoblju naše nedavne prošlosti imao je visoku odgovornost za naš narod i zemlju. Crkva uvijek moli za upravitelje država i ljude na vlasti da odluke usmjere na opće dobro i mir.

Pokojnog Ivicu Račana, koji je završio ovozemni život, preporučujem Božjem milosrđu", navodi se u brzojavu sućuti kardinala Bozanića, navodi Tiskovni ured HBK.