Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još je 26 dana do posjeta pape Benedikta XVI. Zagrebu gdje će posebna svečanost biti bdijenje s mladima.


Mladi vjernici okupili su se ove nedjelje u Mariji Bistrici. Na hodočašće je stiglo 14 studentskih udruga iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Zagorski studenti ugostili su studentske kolege iz svih krajeva Hrvatske i BiH u marijanskom svetištu.

Vezani članci Slika nije dostupna Nema im ni traga ni glasa: 11 mladih ljudi izgubilo se na planini Slika nije dostupna Dubrovčani otvaraju svoje domove za 35.000 mladih vjernika!

'Danas je tako popularno kad čujemo Krist da, ali crkva ne, koliko puta ja kao ja kapelan čujem: don Damire ja sam pobožan, ali meni smeta crkva, to i to i tako dalje. Nije dovoljno potiho biti kršćanin i katolik, mi ćemo morat iskoračiti, mi ćemo morati otvoreno i javno svjedočiti, ali s ljubavlju', rekao je don Damir Stojić, studentski kapelan.

'Zanimljivo mi je jer su studenti iz svih krajeva Hrvatske tako da se upoznajemo i družimo se i super je', oduševljeno je rekla studentica Daniela iz udruga studenata Dubrovnika. Osjećam se predivno, baš je netko rekao da se rijetko može vidjet Hercegovac i Zagorac rame uz rame, vjera nas je spojila i taj nacionalni naboj', rekao je Ante, student prava iz Hercegovine.

Ovo prvo hodočašće, koje bi moglo postati studentska tradicija, posvetili su u  Haagu osuđenim generalima.

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju