Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još je 26 dana do posjeta pape Benedikta XVI. Zagrebu gdje će posebna svečanost biti bdijenje s mladima.


Mladi vjernici okupili su se ove nedjelje u Mariji Bistrici. Na hodočašće je stiglo 14 studentskih udruga iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Zagorski studenti ugostili su studentske kolege iz svih krajeva Hrvatske i BiH u marijanskom svetištu.

Vezani članci PR Poziv, SMS ili poruka putem WhatsAppa: U redu je razgovarati o osjećajima zbog posljedica koronavirusa ili potresa Mladi pomažu sugrađanima - 7 Mladi Hrvatske digli cijelu zemlju na noge: Pogledajte koje su sjajne stvari učinili za svoje sugrađane

'Danas je tako popularno kad čujemo Krist da, ali crkva ne, koliko puta ja kao ja kapelan čujem: don Damire ja sam pobožan, ali meni smeta crkva, to i to i tako dalje. Nije dovoljno potiho biti kršćanin i katolik, mi ćemo morat iskoračiti, mi ćemo morati otvoreno i javno svjedočiti, ali s ljubavlju', rekao je don Damir Stojić, studentski kapelan.

'Zanimljivo mi je jer su studenti iz svih krajeva Hrvatske tako da se upoznajemo i družimo se i super je', oduševljeno je rekla studentica Daniela iz udruga studenata Dubrovnika. Osjećam se predivno, baš je netko rekao da se rijetko može vidjet Hercegovac i Zagorac rame uz rame, vjera nas je spojila i taj nacionalni naboj', rekao je Ante, student prava iz Hercegovine.

Ovo prvo hodočašće, koje bi moglo postati studentska tradicija, posvetili su u  Haagu osuđenim generalima.