Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem u ispitu?

ZAGREBAČKI STUDENTI BIJESNI Ispit iz mikroekonomije palo 100 posto studenata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studenti zagrebačkog Ekonomskog fakulteta nisu zadovoljni prolaznošću na pojedinim ispitima.

Studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izrazito su nezadovoljni prolaznošću na pojedinim kolegijima. I ranije su se žalili na lošu prolaznost, kad je ispit iz Upravljačkog računovodstva prošlo tek 6 od 336 studenata, odnosno nešto više od 1 posto. Nakon što su se studenti javno požalili na situaciju na fakultetu, ponovljeni je ispit bio u skladu sa studentskim mogućnostima, pa je i prolaznost bila veća.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene Tomislav Tomašević Mnoge nikad nisu ispražnjene Tomašević: Od 1. svibnja besplatno će se prazniti septičke jame

Međutim, povijest se ponavlja, pa tako ispit iz kolegija Mikroekonomija, koji je održan 8. rujna ove godine nije prošao niti jedan student. Studenti su uputili prosvjedno pismo Studentskom zboru fakulteta u kojemu kao prvi problem označavaju ogromnu razliku u ispitivačima i literaturi. 'Ispit nije na razini katedre, profesori isti predmet predaju na sasvim različite načine, od profesora kojima je mikroekonomija čista teorija, do profesora kojima mikroekonomija predstavlja samo grafove pa sve do profesora kojima je mikroekonomija znaost koju očito samo oni razumiju, a niti jedan student ne može shvatiti', stoji u pismu.

ISKUSTVA HRVATSKIH STUDENATA - Dobivala je gole fotografije od gazde

Studenti upućuju da rezultati ispita, objavljeni na službenim stranicama fakulteta, po kojima usmeni ispit iz navedenoga kolegija nije položio niti jedan student, uključuju više stotina studenata, a ne samo nekoliko njih. 'Od više stotina studenata, niti jedan student kod istog profesora nije prošao. Dakle, već dva roka zaredom prolaznost je 0%', stoji u prosvjednom pismu.

Nadalje, studenti ukazuju kako problem nije u njima, nego u težini samoga ispita. Zadatke koji su u ispitu, kažu, nemoguće je riješiti. 'Tijekom cijelog semestra se održavaju vježbe i demonstrature. Niti jedan jedini zadatak s vježbi ili s demonstratura nije čak niti sličan ispitnim rokovima', pišu.

Kažu kako je scenarij kod svih ispita uglavnom isti. Studenti se dignu već pet minuta od trenutka kad su dobili pitanja, a na hodniku međusobno jadikuju kako nikad neće uspjeti položiti kolegij. Jedan je student, stoji u pismu, kazao kako je cijelo ljeto učio makroekonomiju i iz literature i iz vježbi i demonstratura, a nije znao riješiti niti jedan od zadataka.

'Ovo je definitivno još jedna ogromna sramota za fakultet, upitna je kvaliteta samog kolegija, studenti su očajni i toplo se nadaju da će Studentski zbor pa posljedično i Dekanat reagirati, da će rok biti poništen, te da će profesor shvatiti da postoji veliki problem', zaključili su studenti.

U trenutku objave ovoga teksta na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu nitko nije bio dostupan za komentar o navedenoj temi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene