Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnjaju u pretjerani optimizam

Struka kritizira Vladinu politiku 'Obećaj, ništa te ne košta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Zorana Milanovića dobila je novu kritiku, ovog puta od savjetnika predsjednika Ive Josipovića.

Savjetnik za gospodarstvo predsjednika Josipovića, Boris Cota, na financijskom je sastanku ekonomskih i gospodarskih stručnjaka u Mimari, kritizirao Vladu, poručivši da u Hrvatskoj i dalje imamo situaciju 'obećaj, ništa te ne košta'.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nova Vlada Koje su savjete dobili novi ministri od iskusnijih kolega? "Moraju se okružiti ljudima koji puno znaju" Zoran Milanović Nije zaboravio ni Turudića Milanović: "Plenković je što se tiče većine hrvatskih birača dobio šup kartu"

>> Karamarko: 'Vlada vodi birtijašku politiku!'

Cota je upozorio kako su ekonomske prognoze Vlade i HNB-a za 2013. godinu jako različite te da Vlada prognozira čak 6 puta veći rast. To je kao da ne živimo u istoj državi, smatra Cota.

Nije daleko od tog mišljenja niti ravnateljica Ekonomskog instituta, Sandra Švaljek. 'Vlada je preoptimistična u procjeni rasta u 2013. godini', istaknula je. 'Hrvatska nema apetit za reforme', dodala je Švaljek.

Švaljek isto tako kaže kako će porez na nekretnine boljeti, no daleko manje nego ostali porezi. Taj porez Švaljek načelno smatra dobrom idejom, ali samo ako bi se njime financiralo smanjivanje doprinosa na plaće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene