Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigli financijski izvještaji

Stranke položile račune: Koja je najbogatija, a koja ima milijunski minus?

Petra Mandić iz stranke Most (Foto: Dnevnik.hr)
Petra Mandić iz stranke Most (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Petra Mandić iz stranke Most (Foto: Dnevnik.hr) Petra Mandić iz stranke Most (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Predsjednik SDP-a Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednik SDP-a Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Saborski zastupnik Branko Bačić (Foto: Dnevnik.hr) Saborski zastupnik Branko Bačić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Tihomir Lukanić iz stranke Živi zid (Foto: Dnevnik.hr) Tihomir Lukanić iz stranke Živi zid (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +1 Slavko Kojić iz Stranke rada i solidarnosti (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/6 >>
Političke stranke predale su svoje financijske izvještaje za proteklu godinu. Koja se stranačka blagajna najbolje napunila, koja je stranka najbogatija, a koja velika stranka ima milijunski minus na računu uoči europskih izbora?

HDZ je u Virovitici proslavio još jednu u nizu obljetnica no ima se i može se priopćila je stranka. U blagajni je ostalo 13 milijuna kuna viška na kraju prošle godine. Financijski problemi iz 2016. riješeni su otkad stranku vode Plenković i Jandroković, kažu iz HDZ-a. Pomaže i to što je stranka na vlasti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Pregovori i razgovori Oglasio se ključni čovjek za formiranje saborske većine. Kosor: "Nitko se nije ponizio kao Plenković" Vesna Pusić (Foto: Dnevnik.hr) Pregovori o sastavljanju Vlade Pusić: Nalazimo se u velikoj opasnosti; Kolakušić podnosi ostavku, poznato tko će ga zamijeniti u Saboru

''Najveći dio tih prihoda čine prihodi iz državnog proračuna, odnosno iz proračuna jedinica lokalne samouprave'', kaže Branko Bačić iz HDZ-a.

Uoči europskih izbora minus u SDP-ovoj blagajni je veći od osam milijuna kuna. ''Protiv HDZ-a se vode slučajevi pred hrvatskim pravosuđem zato jer su novac zakopavali u vrtove svojih stranačkih blagajnika i zato jer su ga skrivali po podrumima svojih stranačkih mesara i to je razlika između SDP-a i HDZ-a, a što se tiče SDP-a naš rezultat je financijski pozitivan i budite sigurni će sve svoje obveze podmirivati i financirati sve kampanje koje su pred nama'', kazao je Davor Bernardić, predsjednik SDP-a.

Iako su 2018. završili s 15 tisuća kuna u minusu, Most ne brine oko financiranja nadolazeće kampanje.

''I dalje imamo viška na računu milijun i osamsto tisuća kuna'', rekla je Petra Mandić iz Mosta. Živi zid je prošlu godinu završio sa 60 tisuća kuna viška. U prethodnom financijskom izvještaju za 2017. državna revizija im je nabrojila mnoge nepravilnosti.

''Kao mlada stranka i mlada infrastruktura koja se bavi knjigovodstvom je počinila nekakve, možda neke manje nedostatke. Oni su to po sili zakona proslijedili dalje tijelima međutim tu nema ništa sporno'', rekao je Tihomir Lukać iz Živog zida.

Dok predsjednik stranke Milan Bandić ide u maškare, stranačku blagajnu čuva njegov ministar financija Slavko Kojić. Stanje je, kaže, dobro: ''Višak prihoda nad rashodima koji se koristi za slijedeće razdoblje od milijun kuna.''

HDZ-ovi partneri iz HNS-a prošle su godine imali višak, ali su ukupno u minusu od milijun i pol kuna.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene