Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar Horvat obećao promjene

Strani investitori i bankari nisu štedjeli Vladu: "Imaju sve alate u rukama i reforma je zapravo stvar njihove volje"

Konferencija o investicijama (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Konferencija o investicijama (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Konferencija o investicijama (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Konferencija o investicijama (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Konferencija o investicijama (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Strani investitori i bankari nisu štedjeli Vladu po pitanju privlačenje ulaganja. Na konferenciji o ulaganjima istaknuli su da su reforme spore i nedovoljno konkretne. I dok investitori svoj novac odnose u druge zemlje, ministar gospodarstva Darko Horvat im obećava promjene.

3-D printeri i laseri glavni su proizvodi poduzetnika Amira Šećerkadića. Suradnja s najvećim svjetskim tvrtkama bila bi još bolja, kada bi ih država znala privući. No, oni svoje ideje odnose u druge zemlje.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Ususret izborima Nova prilika za pokazivanje: Plenković svečano uručio ugovore Slika nije dostupna Veliki planovi Diana Prpić iz Startaj Hrvatska: ''Batelu zamišljam kao svjetski poznati brend, želim ga staviti na stol svakoga kućanstva''

"Priča već tisuću puta ispričana i nikad promijenjena: spora administracija, prekomplicirani procesi i nedovoljna pravna sigurnost", rekao je Šećerkadić.

Vrijeme je novac, istaknuli su ulagači na konferenciji o investicijama u organizaciji Večernjeg lista.

"Ono što se sada radi 150 dana se treba skratiti na 15 dana, da se svi procesi da se ubrzaju, da se stvari rješavaju što ranije", rekao je Mladen Fogec iz Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj.

Ministar gospodarstva Darko Horvat tvrdi da je svjetan svih problema s kojima se susreću poduzetnici.

"Ukidanjem administrativnih prepreka, smanjivanjem neporeznih opterećenja, smanjivanjem cijene rada želimo rasteretiti poduzetnike u plaćanju rada i povećati neto osobni dohodak svakog radnika", rekao je Horvat.

Kritike Vladi uputili su i bankari. Ističu da u Hrvatskoj pokretanje posla traje 38 dana, a u susjednoj Srbiji samo pet dana.

"Vlada ima sve alate u rukama i reforma je zapravo stvar njihove volje", rekao je Zdenko Adrović, direktor Hrvatske udruge banaka.

U posljednjih 26 godina u Hrvatsku je uloženo 33 milijarde kuna stranog kapitala, što je dovoljno tek za 58. mjesto na ljestvici Doing Business. Investicijska klima tako je i dalje povoljnija u gotovo svim zemljama u hrvatskom okruženju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene