Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu dobili plaću za travanj, svibanj...

Štrajk zaposlenika Solin-brodogradnje: Želimo plaće!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pedesetak zaposlenika iz privatnog brodogradilišta "Solin-brodogradnja" iz Vranjica stupilo je danas u štrajk zbog neisplaćenih plaća za travanj i svibanj.

"Štrajk će trajati sve dok im se ne isplate plaće za travanj i svibanj, a istekli su i rokovi za lipanjsku plaću koju također nisu dobili", rekao je za Hinu Joško Franić, regionalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske-industrijskog sindikata.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

Istaknuo je kako vlasnik brodogradilišta Mirko Rapić ima više potraživanja od drugih tvrtki koje mu duguju, pa čeka sudske odluke u vezi s tim potraživanjima iz kojih bi se, ukoliko se naplate, mogle pokriti i neisplaćene plaće radnicima.

Zoran Milanović: Vlada će i dalje poticati brodogradnju po propisima EU dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/zoran-milanovic-vlada-ce-i-dalje-poticati-brodogradnju-po-propisima-eu---343785.html

 Uprava "Solin-brodogradnje" potvrdila je u priopćenju da je danas pokrenut štrajk u tom poduzeću zbog neisplate plaća za travanj i svibanj, a kao razlog neisplate navodi blokiran račun tvrtke.

"Uprava traži način kako bi se naplatila dospjela potraživanja", stoji u priopćenju.

U Upravi napominju kako je trenutno na snazi zabrana rada plovnog doka koju je, zbog nemogućnosti opskrbe električnom energijom i vodom, izdala Lučka kapetanija, a zbog čega je obustavljena osnovna djelatnost u ovom remontnom brodogradilištu.

"Uprava ulaže napore da se uspostavi opskrba (električnom energijom i vodom) i rad, kako bi nastavila s isplatom plaća", ističu u Upravi "Solin-brodogradnje". (HINA)

 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene