Obavijesti Video Pretražite Navigacija
predizborna kombinatorika

S kim će Domovinski pokret? Iz stranke stižu različite izjave: "Tko hoće provoditi naše politike, dobrodošao je"

Aktualno Galerija Domovinski pokret - 4 Domovinski pokret - 4 Foto: DNEVNIK.hr Domovinski pokret - 3 Domovinski pokret - 3 Foto: DNEVNIK.hr Domovinski pokret - 2 Domovinski pokret - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Domovinski pokret - 1 Galerija 1/4 >>
Dok neke stranke lijevo od centra odustaju od koalicije s SDP-om, pitanje je hoće li s njima surađivati desni poput Domovinskog pokreta. Iz te stranke stižu različite izjave, od onih da su spremni razgovarati sa svima, do tvrdnji da neće s onima koji veličaju Tita. Sad je izgledno da će ostvariti suradnju s Mislavom Kolakušićem.

S kim će i kako će - iz Domovinskog pokreta zasad otkrivaju ove kombinacije.

"Domovinski pokret, kao što je rekao, pregovara s listom Pravo i pravda Mislava Kolakušića. Brzo ćemo znati hoćemo li dogovoriti, blizu smo pregovora", rekao je Mario Radić

Na pitanje jesu li otvoreni za suradnju s SDP-om - izričit je.

"Mi s čovjekom koji kaže da mu je drug Tito ispred Stepinca ne možemo ići", poručio je. No Ivan Penava prošli je tjedan u Dnevniku Nove TV rekao: "Naravno, nikad ih nismo isključili... Isključili smo Možemo! i SDSS."

Pročitajte i ovo Ivana Petrović - 3 "politički piroman" Ivana Petrović žestoko odgovorila Zoranu Milanoviću: "U demokraciji on nije Jupiter"

Radić objašnjava tu izjavu: "Kad bi netko prihvatio našu politiku  - gospodarsku, deratifikaciju Istanbulske konvencije, antimigrantsku, poljoprivrednu, gospodarsku, onda je svatko je dobrodošao. Tko hoće provoditi naše politike, dobrodošao je."

"Kak' bi rekli muzikaši po svatovima na sjeveru, pred jutro se novci broje", rekao je Mišel Jakšić i dodao: "Kad vidimo koliko treba mandata, koliko ne treba mandata, jasno ćemo pozvati potencijalne partnere da zajedno mijenjamo Hrvatsku nabolje -  promjena počinje."

Pročitajte i ovo Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

Domovinski pokret ne želi s Možemo!, a ne žele ni oni s njima.

"Mi sigurno ostajemo brana tome da desnica, i to crna desnica, ona najradikalnija, ona u koju se sad vraća preko HDZ-a Karamarko... Mi ćemo biti brana toj desnici - uvijek", rekla je Sandra Benčić.

I dok Domovinski pokret poziva:

"Pozivamo sve suverenističke snage da idemo zajedno, da potisnu svoje ambicije, svoja ega... Meni stvarno nije jasno zašto netko ne želi ići, ako netko ne želi uzeti mandate, ne bi trebao trčati za Sabor, ne bi trebao biti tu. Ili ne razumiju politiku ili imaju skrivene namjere", rekao je Mario Radić. 

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić i Katarina Peović - 2 Za Dnevnik Nove TV Predsjednica Radničke fronte Katarina Peović: "Milanović je kao premijer bio okrutan prema radnicima. Nismo spremni sudjelovati u vladi SDP-a, ali..."

Iz Mosta odgovaraju:

"Domovinski pokret politička je opcija koja je cijelo ovo vrijeme vodila jako prljavu kampanju protiv Mosta preko svojih medija", rekao je Grmoja. 

Nema lijepih riječi ni na relaciji HDZ - Domovinski pokret.

Pročitajte i ovo Marko Biočina - 2 analiza marka biočine Prvi su predstavili svoj izborni program, jesu li njihova obećanja ostvariva?

"Onaj tko ide u Benkovac, tj. Islam Grčki na janjetinu s SDSS-om i Pupovcem dok ga čekaju hrvatski branitelji, dva kilometara od mjesta naših suboraca, mojih i Ćipetovih poginulo je 25 iz Slavonije, i tko gleda na takav način, nama ne može biti koalicijski partner", rekao je Radić.

"Domovinski pokret ima neku drugu retoriku, imao je svoje šanse prije četiri godine, pa ste vidjeli što su napravili", rekao je Andrej Plenković.

Iz ovih izbora, uvjereni su, izići će kao treća snaga. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene