Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čelnik Domovinskog pokreta

Ivan Penava u Dnevniku Nove TV otkrio o čemu je nedavno razgovarao s Milanovićem i s koje dvije stranke nikako neće surađivati

Aktualno Galerija Ivan Penava u Dnevniku Nove TV Ivan Penava u Dnevniku Nove TV Foto: dnevnik.hr/Screenshot Ivan Penava i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV Ivan Penava i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: Dnevnik Nove TV Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara - 2 Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara - 1 Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara - 1 Foto: Dnevnik Nove TV +1 Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV Galerija 1/6 >>
Predsjednik Domovinskog pokreta i aktualni gradonačelnik Vukovara Ivan Penava gost je Dnevnika Nove TV.

Sa čelnikom Domovinskog pokreta Ivanom Penavom razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović. 

Na pitanje je li mu predsjednik Milanović na nedavnom druženju prišapnuo datum izbora odgovara da - nije.

"Nije, razgovarali smo o svemu, rekao je da će se potruditi da bude sve što transparentnije", kaže.

Upitan je li ga pitao koji datum izbora njemu odgovara Penava kaže: "Nije, nismo si baš tako dobri. Uvažavam funkciju predsjednika države, drago mi je da imamo dobru komunikaciju."

Sabor je raspušten, čeka se datum izbora - jesu li liste Domovinskog pokreta pri kraju? Penava kaže - jesu, kao i pregovori s potencijalnim koalicijskim partnerima. 

"Izašlo je i bez da smo informirali javnost, fotografija s Dadom Milinovićem, kao što smo i govorili, razgovaramo s brojnim poznatim imenima", rekao je Penava.

Stari su poznanici još iz HDZ-a, a sada nešto pokušavaju zajedno. 

"Da, dva bivša HDZ-ovca, koja su bila na onoj liniji vraćanja Ine u hrvatsko vlasništvo i mnogih drugih dobrih poteza za Hrvatsku, ali koji su jako protiv ove korupcije i klijentelizma koji se nudi Hrvatskoj", objasnio je. 

O suradnji s Mislavom Kolakušićem kaže kako još razgovaraju te da imaju teme koje ih spajaju iako svjetonazorski nisu načisto. Na pitanje tko će iz Domovinskog pokreta biti kandidat za premijera, kaže da o tome u stranci ne razgovaraju te da je Statut jasan. 

"O mnogim stvarima pa i o tome odlučuje predsjednik stranke. Ali to nije toliko značajno za građane ove zemlje, ja bih radije razgovarao o drugim temama, korupciji, Ini, demografskom slomu, 500 milijuna na računu jednog umirovljenika", kaže. 

Komentirao je izjavu Mostovog Nikole Grmoje koji ga je nazvao "statistom za krupcijske afere".

"Ne mogu se oteti dojmu da se čovjek raduje bilo čijoj aferi, bilo čijoj nevolji, ne pripadam tom mentalnom sklopu. Zalažem se za to da svatko tko se ogriješio o zakon snosi određene sankcije, ali definitivno nisam od tih koji skaču pred kamere čim netko negdje pogriješi, čim se netko ogriješi o zakon", ističe predsjednik Domovinskog pokreta. 

Na pitanje kako sad nude suradnju Mostu ako su podnijeli kaznenu prijavu protiv njih, Penava kaže da su prijavu podnijeli protiv Nine Raspudića koji se krivo predstavljao kao član DP-a, a Most kao stranika na taj račun ostvario određene benefite. 

Kaznene prijave protiv premijera Plenkovića, ističe, DP je nekoliko puta preskočio, ali više ne mogu.

"Mislim da ugožava našu sigurnost po pitanju ilegalnih migranata i tome treba stati na kraj", poručuje i ističe kako to nije politika s kojom Domovinski pokret dugoročno može surađivati. 

"To je destrukcija hrvatske države", oštar je Penava. 

Ipak, Domovinski pokret suradnju nudi je svima osim SDSS-a i Možemo. U slučaju da upravo Domovinski pokret bude presudan za slaganje većine Penava kaže da je spreman sa svima razgovarati. 

"To je politika, sjesti i razgovarati. SDP nismo nikad isključili", poručuje i ističe da Možemo! nije toliko blizu SDP-u kao što se to na prvi pogled čini.

Kao glavne točke izbornog programa Domovinskog pokreta navodi demografski oporavak, jačanje hrvatskog sela i poljoprivrede i obračun s korupcijom. Izborni sabor stranke najavio je za 23. ožujka te rekao kako će javnost tada saznati sve detalje.

Ponovio je da neće izlaziti s imenom premijerskog kandidata Domovinskog pokreta. To je za njega, kaže, pomalo egoistično.

"Ajmo prvo vidjeti konstelaciju i koliku ćemo podršku dobiti", rekao je.

Na parlamentarnim izborima, kaže, očekuje dvoznamenkasti broj mandata. 

"Od 15 do 20 mandata", rekao je Penava.

 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene