Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Dnevnik Nove TV

Predsjednica Radničke fronte Katarina Peović: "Milanović je kao premijer bio okrutan prema radnicima. Nismo spremni sudjelovati u vladi SDP-a, ali..."

Aktualno Galerija Hrvoje Krešić i Katarina Peović - 2 Hrvoje Krešić i Katarina Peović - 2 Foto: DNEVNIK.hr Hrvoje Krešić i Katarina Peović - 3 Hrvoje Krešić i Katarina Peović - 3 Foto: DNEVNIK.hr Hrvoje Krešić i Katarina Peović - 4 Hrvoje Krešić i Katarina Peović - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Hrvoje Krešić i Katarina Peović - 1 Galerija 1/4 >>
U Dnevniku Nove TV gostovala je predsjednica Radničke fronte Katarina Peović, koja je govorila o rasipanju koalicije oko SDP-a.

U Dnevniku Nove TV gostovala je predsjednica Radničke fronte Katarina Peović, koja je razgovarala s Hrvojem Krešićem o rasipanju koalicije oko SDP-a.

Na pitanje da komentira kako oni koji su tražili da ode - IDS i Fokus - više nisu u toj koaliciji, Peović je odgovorila:

"Mi smo izišli iz te koalicije jer je pet liberalnih stranaka uvjetovalo svoj ostanak našim izlaskom. To su bili Centar, IDS, Fokus, Reformisti i PGS. Nakon toga došao je naprasito Milanović. Mislim da izlazak Radničke fronte i dolazak Milanovića pod ucjenom pet liberalnih stranaka puno govori o toj koaliciji", rekla je.

"Milanović kada je bio premijer, bio je okrutan premijer prema radnicima. Donio je jedan od najgorih Zakona o radu, zbog kojih smo mi došli na prvo mjesto po nesigurnim ugovorima o radu. On je donosio zakone o predstečajnim nagodbama gdje su tajkunima oprošteni dugovi, a radnici su završili na ulici. Privatizirao je sve što se dalo privatizirati i ono što se nije trebalo privatizirati poput brodogradnje, rekla je Peović.

Pročitajte i ovo Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

Na Krešićev komentar da je ta vlada zatekla situaciju od 40 milijardi kuna nelikvidnosti i da je SDP u trenucima krize došao na vlast, rekla je:

"Problematično je, a to je i Peđa spomenuo da su oni reflektirali u tom mandatu prema nekim problemima i Zorana Milanovića, ali kažu - bili smo pod pritiskom briselske administracije. Ali pod njom ćemo biti i sada jer dolazi kriza, kao što je došla i za vrijeme Milanovićeva mandata, i onda je pitanje kako će ta vlast odgovoriti na te pritiske kapitala", poručila je.

"Radnička fronta u toj je koaliciji bila zalog lijevih proradničkih politika, a i nije išla u prilog ovoj bogatoj manjini i mi smo morali biti izbačeni kada je sam Milanović procijenio, nakon prosvjeda, da je moguće da dođe do smjene HDZ-a. Kad dođe do smjene HDZ-a, on više ne bi imao šansu za drugi mandat. To je jedan intrinzično narcisoidni moment u kojem on odlučuje uključiti se u funkciji premijera, ali mi moramo biti svjesni da je izlazak Radničke fronte bio simptomatičan i mi smo bili kao lakmus-papir" naglasila je.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin identificirati i kazniti Gnjevni Vladimir Putin pozvao na lov na izdajice

Pročitajte i ovo Zoran Milanović REZULTATI ANKETE Podržavate li način komunikacije predsjednika Milanovića? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

"Mi nismo spremni sudjelovati u vladi SDP-a, ne možemo, ali spremni smo dati glas, ako bude SDP ili HDZ, pod uvjetom nekoliko proradničkih politika", poručila je. 

Smatra da će sigurno ponovno biti u parlamentu.

Pogledajte samo kako smo s jednom zastupnicom bili prepoznatljivi. Zamislite kako će biti kad nad bude više u Saboru, a nadam se da će nas biti više. Mi smo prepoznati na nacionalnoj razini i najavljujem da ćemo uspjeti složiti liste u svim izbornim jedinicama", poručila je.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene