Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši predsjednik Stjepan Mesić očekuje da će njegova ostavka u Savezu antifašista, zbog spornih izjava o Jasenovcu s početka '90-ih, biti razmotrena u sljedećih 10 dana. Do tada, i dalje će se služiti njihovim prostorijama, a jedna od zadaća bit će mu lobirati za hrvatsko gospodarstvo.


Stjepan Mesić o tome je razgovarao s gospodarstvenicima i predstavnicima Grada Belišća, ne samo kao bivši predsjednik, nego i počasni građanin toga grada.

Vezani članci Ministrica poljoprivrede, Marija Vučković Ministrica Vučković komentirala nakupce stoke na Banovini i poručila poljoprivrednicima: ''Nemojte prodavati stoku u bescjenje, tu je hrvatska administracija, pomoći ćemo" Kina (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Velike promjene na svjetskom poretku: Kina uskoro postaje najveća svjetska ekonomija?

Ironično je poručio i da država sada, kada mu je ukinula ured, ima više novca za investicije.

"Sad Hrvatska svakako ima puno više sredstava otkad je Ured ukinut i sad će biti za investiranje", kazao je Mesić.

Gospodarstvu je, kaže, pomagao i prije.

"Zbog toga sam i doživio i kritiku, čak me i Tito kritizirao", kazao je Mesić.

Uz poticajne mjere Vlade i Grada zaposlenost u Belišću skočila je za 11 posto, radi 2600 osoba, a industrija je jača od Osijeka. Mamac je i poduzetnički inkubator s vlastitom elektranom i uštedama.

"Popunjeni smo 100 posto kapaciteta u poduzetničkom inkubatoru, imamo 4 uslužnih i 5 proizvodnih djelatnosti", ističe Karolina Štefan Bugarinović, direktorica poduzetničkog inkubatora.

U gradu priželjkuju velike igrače, pa su i očekivanja od bivšeg predsjednika - velika.

"Očekujem da u gradu Belišću vrlo brzo bude novih investicija i sa područja i Azerbejdžana i Kazahstana i ovog područja oko Kaspijskog jezera, da vam ne otkrivam baš sve", kazao je gradonačelnik Belišća Dinko Burić.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr