Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši predsjednik Stjepan Mesić očekuje da će njegova ostavka u Savezu antifašista, zbog spornih izjava o Jasenovcu s početka '90-ih, biti razmotrena u sljedećih 10 dana. Do tada, i dalje će se služiti njihovim prostorijama, a jedna od zadaća bit će mu lobirati za hrvatsko gospodarstvo.


Stjepan Mesić o tome je razgovarao s gospodarstvenicima i predstavnicima Grada Belišća, ne samo kao bivši predsjednik, nego i počasni građanin toga grada.

Vezani članci Ilustracija Dobre vijesti o rastu BDP-a kao utjeha dok stišće nova kriza: Gospodarstvo se snažno oporavlja Plin, ilustracija - 3 Šok za korisnike: Računi za plin skaču za 450 posto!

Ironično je poručio i da država sada, kada mu je ukinula ured, ima više novca za investicije.

"Sad Hrvatska svakako ima puno više sredstava otkad je Ured ukinut i sad će biti za investiranje", kazao je Mesić.

Gospodarstvu je, kaže, pomagao i prije.

"Zbog toga sam i doživio i kritiku, čak me i Tito kritizirao", kazao je Mesić.

Uz poticajne mjere Vlade i Grada zaposlenost u Belišću skočila je za 11 posto, radi 2600 osoba, a industrija je jača od Osijeka. Mamac je i poduzetnički inkubator s vlastitom elektranom i uštedama.

"Popunjeni smo 100 posto kapaciteta u poduzetničkom inkubatoru, imamo 4 uslužnih i 5 proizvodnih djelatnosti", ističe Karolina Štefan Bugarinović, direktorica poduzetničkog inkubatora.

U gradu priželjkuju velike igrače, pa su i očekivanja od bivšeg predsjednika - velika.

"Očekujem da u gradu Belišću vrlo brzo bude novih investicija i sa područja i Azerbejdžana i Kazahstana i ovog područja oko Kaspijskog jezera, da vam ne otkrivam baš sve", kazao je gradonačelnik Belišća Dinko Burić.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju