Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprez na cestama

Stiže Martinje, a na cestama je ionako previše pijanih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskoro je Martinje, a već do sada je ove godine bilo jako puno pijanih na cestama. Štoviše, svaki deseti je uzrokovao nesreću, a usmrtili su 93 ljudi.

Onih koji vole piti i voziti previše je. Ove godine uhvaćeno je 30.000 alkoholiziranih, a uzrokovali su 4.170 nesreća, usmrtili 93 osobe i zbog njih je stradalo 3.000 ljudi.

Pročitajte i ovo Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa Ilustracija Vozio gotovo 200 Pijan i bez vozačke divljao autocestom

Upravo počinje sezona pojačanog nadzora na cestama. 'Dakle, tu su Martinje, Božić, Nova godina i razne proslave tako da mi upravo u ovom dijelu godine pojačano kontroliramo vožnju pod utjecajem alkohola', kaže Josip Mataija iz MUP-a

'Ja pijem, ali nemoguće je voziti ako kap popiješ. Ja se drugačije osjećam. Ono, malo sam veseliji. Lakše vozim, ali to nije dobro, ja bih bio uvijek za 0,0 promila, makar popijem', kaže taksist Ivan.

>> Šokantna kampanja protiv pijanih vozača u Rusiji: 'Nemojte j***** piti i voziti'

Onaj s 0,5 promila u krvi dva puta će češće u nešto udariti nego trijezan vozač. S jednim promilom usedmerostručuje se vjerojatnost za nesreću, a onaj s 2 promila ima sto puta veću mogućnost za sudar.

One koje ne brine slabija percepcija i nisu ganuti poginulima i unesrećenima sigurno će dirnuti iznosi. Cijena za 0,5 promila je 700 kuna, a onaj tko si može priuštiti iznad 1,5 promila, izdvojit će 15.000 kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene