Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad ne ide drugačije...

Šokantna kampanja protiv pijanih vozača u Rusiji: 'Nemojte j***** piti i voziti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok ruski zakonodavci muku muče s podizanjem zakonskih mjera protiv pijanih vozača u zemlji, jedan vrlo otvoren i rječit jumbo plakat usmjeren upravo protiv vozača koji kad piju - voze.

'Pokušali smo vas upozoriti. Nemojte j***** piti i voziti', piše velikim crnim slovima na bijelom jumbo plakatu, koji je postavljen na jednu od moskovskih brzih cesta. Ispod plakata je potpisano rusko ministarstvo zdravstva.

Pročitajte i ovo Ruska ratna krstarica Varjag Dalekodometna kampanja Ruski ratni brodovi uplovili na nemirno područje: Pobunjenici im obećali sigurnu plovidbu, ali... Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili"

>> Pijani vozač s neregistriranim autom usmrtio biciklista

Plakat je snimio iz vozila i objavio na LiveJournal blogu Aleksandr Popov. 'Jasno je kako se radi o kućnom uratku, no bez obzira na to puno je učinkovitiji od dosadnih društvenih reklama koje nalazimo po gradu', rekao je Popov, a prenosi Russia Today.

Slogan nije zabezeknuo njega, već i mnoge druge vozače, koji su redovito usporavali i uzimali fotografije plakata.

Prošle godine preko 2.000 osoba bile su žrtve prometnih nesreća koje su izazvali pijani vozači u Rusiji, stoji u službenim podacima iz te zemlje. Prošlog mjeseca u ruskom parlamentu su neki zastupnici tražili da se vožnja u pijanom stanju izjednači s terorističkim činom.

Samo u ovoj godini, brojka sudionika u prometu koji su poginuli zbog pijanih vozača, već se popela iznad 2.300. Prema postojećem ruskom zakonu ne tolerira se nikakva razina alkohola u krvi, ali to očito nije dovoljno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene