Nevrijeme u Kistanjama
Nevrijeme u Kistanjama Foto: Goran Lalić/Šibenik Meteo

Najavljivana promjena vremena koja bi u većini zemlje trebala kulminirati sutra, već je u utorak poslijepodne zahvatila zaleđe Dalmacije.


Toplinski val zbog kojeg danima mnogi dišu na škrge, razbit će kratkotrajna promjena vremena. Prema prognozi, već u utorak bi prema kraju dana trebalo biti sve nestabilnije, a u srijedu će kulminirati nevremenom.

Vezani članci Oblaci pred nevrijeme - Zagreb Stiže nam nova promjena vremena: Ponesite kišobrane i pokoji sloj odjeće više Nekad i sad Naišle na stare slike pa ih usporedile s novima i poprilično su oduševljene promjenama

Promjena je negdje već stigla. Šibenik Meteo piše kako jako grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnim pljuskovima i tučom u ranim poslijepodnevnim satima pogodilo Bukovicu, odnosno šire područje općine Kistanje. 

U Kistanjama je meteorološka postaja je do 14:30  izmjerila čak 52 litre kiše po metru četvronome, a mještani kažu kako ponegdje ima bujica i poplavljenih dijelova prometnica.

Temperatura zraka se za kratko vrijeme spustila s 33 na svega 19 stupnjeva. Na trenutke je bilo i olujnih udara vjetra.

Na videu kojeg je snimio Goran Lalić, član Šibenik Metea, vidi se ogromna količina kiše koja je pala u Kistanjama. 

Obilniji pljuskovi su također zabilježeni na području Biokova, piše Dalmacija danas. Meteoalarm je za cijelu Hrvatsku danas u žutom.