Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predah od vrućina

Kod njih promjena već stigla: U Kistanjama jaka kiša uzrokovala bujice, temperatura pala za 14 stupnjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najavljivana promjena vremena koja bi u većini zemlje trebala kulminirati sutra, već je u utorak poslijepodne zahvatila zaleđe Dalmacije.

Toplinski val zbog kojeg danima mnogi dišu na škrge, razbit će kratkotrajna promjena vremena. Prema prognozi, već u utorak bi prema kraju dana trebalo biti sve nestabilnije, a u srijedu će kulminirati nevremenom.

Pročitajte i ovo Olujno jugo na području Splita - 2 Snažno jugo Obustavljena plovidba katamarana i mnogih trajekata u okolici Splita: Pogledajte o kojim se linijama radi Poplava u Francuskoj Velika tragedija Oca i dvoje djece odnijela poplava dok su pokušavali prijeći most: Sedmero ljudi nestalo u velikoj oluji koja je pogodila europsku zemlju

Promjena je negdje već stigla. Šibenik Meteo piše kako jako grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnim pljuskovima i tučom u ranim poslijepodnevnim satima pogodilo Bukovicu, odnosno šire područje općine Kistanje. 

U Kistanjama je meteorološka postaja je do 14:30  izmjerila čak 52 litre kiše po metru četvronome, a mještani kažu kako ponegdje ima bujica i poplavljenih dijelova prometnica.

Temperatura zraka se za kratko vrijeme spustila s 33 na svega 19 stupnjeva. Na trenutke je bilo i olujnih udara vjetra.

Na videu kojeg je snimio Goran Lalić, član Šibenik Metea, vidi se ogromna količina kiše koja je pala u Kistanjama. 

Obilniji pljuskovi su također zabilježeni na području Biokova, piše Dalmacija danas. Meteoalarm je za cijelu Hrvatsku danas u žutom. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene