Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podjeljena mišljenja

Baš kao prije 40 godina: Stigle uniforme u zagrebačke škole!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Školske uniforme su konačno stigle u zagrebačke škole. Uniforme su podijelile mišljenja, no u školi Grigora Viteza sada su svi isti. Razlike su jedino u nijasi, za djevojčice svijetlo plava, a dječacima tamnoplava boja.

Podjeljena su mišljenja roditelja i nastavnika, no učenici su složni, njima se ideja sviđa. "Ujutro ne moram razmišljati što ću obući, samo stavim uniformu na sebe i spreman sam", kaže nam jedan od učenika.

Pročitajte i ovo Beba - 3 Na snazi od sredine travnja Grad Zagreb diže naknadu za novorođenčad, bit će značajno viša Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?"

No nije riječ o cijeloj odori, već samo o majicama. U škole će pristizati ovaj tjedan, pa će uskoro svima biti spremne za nošenje. "Djecu su u ponedjeljak dočekali kompleti, roditelji ih moraju dobiti na uvid prije no djeca krenu s nošenjem uniformi" kaže ravnateljica OŠ Grigora Viteza, Vlatka Kovač.

U školskim klupama odoru će nositi učenici iz 30 zagrebačkih škola. Njihovo uvođenje podijelilo je mišljenja. Pa će se negdje odvijevati samo u nekim razredima, ili pak samo na izletima. Dio škola ih je odbio jer su smatrali su da postoje važnije stvari o kojima treba raspravljati.

Novo ruho učenika Grad Zagreb plaća iz proračuna. Iako stižu na kraju školske godine tvrde, nije riječ o predizbornom potezu.   

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene