Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od nedjelje na cijelom Makarskom primorju na snazi je Odluka Uprave makarskog Vodovoda kojom se, u suglasnosti s predstavnicima jedinica lokalne samouprave, uvode mjere ograničenja u isporuci vode potrošačima.


Po odluci Vodovoda utvrđenoj zbog nedovoljnih količina vode koja se dobiva iz lokalnih izvora što bi moglo stvoriti probleme u redovitoj opskrbi pitkom vodom cijelog područja, smanjena je izdašnost vode tuševima na plažama, a do daljnjega je obustavljeno zalijevanje poljoprivrednih i drugih površina, parkova, trgova, ulica i slično.

Vezani članci Štednja, ilustracija (Foto: Getty Images) Otkrivamo koliko su Hrvati uštedjeli u pandemiji i koje su regije najviše "ušparale": "Lani sam manje potrošio, tko zna što će biti sljedeće godine" Iz tla uz samu kuću izvire voda Uz kuću u Petrinji mu izvire voda: "Ovo se nikada nije dogodilo, bojim se samo što je ispod"

Vodovod od potrošača traži da se pridržavaju odluke kako nadalje ne bi došlo do potpunog raspada vodovodnog sustava, a nadležne službe će nadzirati poštivanje odredbi.

Za sada je na snazi prva mjera štednje vode, ali po potrebi će makarski Vodovod uvesti i rigoroznije mjere štednje vode na cijelom Makarskom primorju.