Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nova sjednica radne skupine za izmjene Statuta održat će se nakon izbora novog predsjednika HDZ-a.


Radna skupina za izmjene Statuta HDZ-a u četvrtak je zaključila da će se iduća sjednica te radne skupine održati nakon izbora novog predsjednika HDZ-a te nakon što on sazove stranačko Predsjedništvo.

Vezani članci HDZ Iz HDZ-a odgovorili Zoranu Milanoviću na prozivke te citirali Plenkovićeve riječi iz 2016. godine Miroslav Škoro Iz HDZ-a odgovaraju Miroslavu Škori: "Sam se prepoznao i priznao da je huškač!"

"Prvi zaključak radne skupine za izmjene Statuta je da će iduća sjednica biti tek nakon izbora predsjednika HDZ-a i nakon što on sazove i stranačko Predsjedništvo", kazao je novinarima član te radne skupine Davor Ivo Stier nakon sjednice.

Istaknuo je kako se radi o procesu koji ne ide u smjeru nikakve limitacije, već jačanja demokratizacije HDZ-a i rješavanje problema hrvatskih građana. "Priča promjene Statuta i daljnje demokratizacije HDZ-a bit će ukomponirana i treba biti dio naše opće poruke u predizbornoj kampanji", kazao je.

Predsjednik te HDZ-ove radne skupine Milan Kovač podsjetio je da su već ranije donijeli izmjene Statuta po kojem se predsjednik HDZ-a i čelnici pojedinih stranačkih tijela biraju po načelu "jedan član - jedan glas". Dodao je i da će HDZ na kraju procesa "iznjedriti demokratski Statut koji će omogućiti transparentan rad stranke".

Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković je u srijedu nakon predaje potpisa za njegovu kandidaturu, upitan o najavljenim izmjenama Statuta po kojem bi se smanjile ovlasti predsjednika, odgovorio da te izmjene nisu prioritet HDZ-a uoči izvanrednih parlamentarnih izbora te će o tome razgovarati nakon izbora. "Ne vidim nikakve potrebe da se brzo mijenja Statut uoči parlamentarnih izbora", naglasio je. (Hina)