Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iako najavljena za kraj veljače

'Operacija' rebalans proračuna - KASNI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je rebalans proračuna najavljen za kraj veljače, to izgleda neće biti tako. Upravo zbog manjka novca, Vlada će morati zbrajati, oduzimati i pokrpati rupe te posegnuti u račune fakulteta, prebaciti u proračun novac koji su zaradili, sve kako bi uštedjeli.

Ministar financija Slavko Linić navodi kako su radovi na prihodovnoj strani proračuna još uvijek u tijeku. Ono što je do sada bio prihod fakulteta, moglo bi postati prihod u proračunu jer ministar fakultetima planira uzeti novac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgovarao tviterašima VIDEO Linić: Svi su za promjene, a kada ih treba provesti, svi su protiv Slika nije dostupna Kamere u podrumima FINA-e Odavde će se kontrolirati plaće svih zaposlenika u državnoj upravi

'Zamjerka državnih revizija je da naši korisnici imaju vlastita sredstva koja ne prolaze kroz proračun. Smatramo da bi trebali prolaziti kroz proračun i tada nećete imati enormno visoke plaće i podjelu iz vlastitih prihoda jer oni moraju biti namjenski i za programe i to mora kontrolirati nadležno ministarstvo', poručio je ministar Linić.

Revizor poručio Liniću: 'Bojao bih se na vašem mjestu ministre, da vam netko ne smjesti i ne optuži vas da ste nekome otpisali dugove'

Linić ima rješenje, nadležni ministar Željko Jovanović ostao je bez komentara, a ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak otvorio je novu investiciju. Progovorio je i o rebalansu proračuna, naveo je kako sve ide svojim tokom.

A tijek kojim se trebaju razvijati hrvatske financije već je zadan. U tri godine smanjiti deficit proračuna i javni dug. Takva su pravila europske komisije.

Maras usporedio Hrvatsku s Njemačkom: 'Ako misle da je tamo loše, onda neka štrajkaju!'

'Ja sam siguran da ćemo napraviti proračun u skladu s Europskom komisijom kako bismo imali sutra situaciju koja je održiva. Održiv deficit i mogućnost da se Hrvatska razvija', rekao je Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta.

Gospodarski rast od 1,3 posto, Vlada je planirala kod donošenja proračuna za 2014. Kad se rebalans sljedeći tjedan nađe pred ministrima, vidjet će se i koliko je Vlada korigirala svoje prognoze.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene