Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je rebalans proračuna najavljen za kraj veljače, to izgleda neće biti tako. Upravo zbog manjka novca, Vlada će morati zbrajati, oduzimati i pokrpati rupe te posegnuti u račune fakulteta, prebaciti u proračun novac koji su zaradili, sve kako bi uštedjeli.


Ministar financija Slavko Linić navodi kako su radovi na prihodovnoj strani proračuna još uvijek u tijeku. Ono što je do sada bio prihod fakulteta, moglo bi postati prihod u proračunu jer ministar fakultetima planira uzeti novac.

Vezani članci Slika nije dostupna Maras će o poticajima na stambenu štednju Liniću napisati pismo Slika nije dostupna Vrdoljak uvjeren da ćemo izvući ekonomski plus u 2013.

'Zamjerka državnih revizija je da naši korisnici imaju vlastita sredstva koja ne prolaze kroz proračun. Smatramo da bi trebali prolaziti kroz proračun i tada nećete imati enormno visoke plaće i podjelu iz vlastitih prihoda jer oni moraju biti namjenski i za programe i to mora kontrolirati nadležno ministarstvo', poručio je ministar Linić.

Revizor poručio Liniću: 'Bojao bih se na vašem mjestu ministre, da vam netko ne smjesti i ne optuži vas da ste nekome otpisali dugove'

Linić ima rješenje, nadležni ministar Željko Jovanović ostao je bez komentara, a ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak otvorio je novu investiciju. Progovorio je i o rebalansu proračuna, naveo je kako sve ide svojim tokom.

A tijek kojim se trebaju razvijati hrvatske financije već je zadan. U tri godine smanjiti deficit proračuna i javni dug. Takva su pravila europske komisije.

Maras usporedio Hrvatsku s Njemačkom: 'Ako misle da je tamo loše, onda neka štrajkaju!'

'Ja sam siguran da ćemo napraviti proračun u skladu s Europskom komisijom kako bismo imali sutra situaciju koja je održiva. Održiv deficit i mogućnost da se Hrvatska razvija', rekao je Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta.

Gospodarski rast od 1,3 posto, Vlada je planirala kod donošenja proračuna za 2014. Kad se rebalans sljedeći tjedan nađe pred ministrima, vidjet će se i koliko je Vlada korigirala svoje prognoze.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju