Fra Rozo Palić (Foto: Facebook)
Fra Rozo Palić (Foto: Facebook) Foto: Facebook

Fra Rosario 'Rozo' Palić, egzorcist hrvatskog podrijetla izazvao je pravu pomutnju u susjednoj Italiji, gdje u omanjem mjestu iznad Trsta obavlja svoju službu.


Prema pisanju talijanskih medija koje prenosi Istarski.hr popularnost svećenika stvara komunalne probleme te utječe na red i mir jer svake subote, kada vrši službu i drži duhovne obnove na hrvatskom jeziku, iz naše države dolaze stotine vjernika u brojnim autobusima, koji, kako navodi Il Piccolo, divlje parkiraju te ugrožavaju cestu, koja nije prilagođena takvim vozilima i takvoj frekventnosti.

Vezani članci Slika nije dostupna SUMNJIVA SMRT Agent CIA-e progovorio o smrti svećenika Slika nije dostupna ISPOVIJEST EGZORCISTA "Jednu tinejdžericu vrag je opsjeo za vrijeme mise. Toga dana predstavio sam se sotoni"

Jordan Zerjal, koji živi u kući nedaleko crkve, izjavio je za Il Piccolo da noću satima  iz crkve dopire urlanje, zbog čega su morali zvati policiju.

„Začudo, povici su bili isključivo ženski, i rekao bih, dolazili su od mlađih osoba. Ne vjerujem da su demonskim utjecajima podložne samo djevojke. Na to smo ukazali i karabinjerima, ali nikad nismo dobili odgovor“, rekao je Zerjal.

Fra Rozo Palić rođen je 15. veljače 1969. godine u Janjevu. Nakon osmogodišnje škole u rodnom mjestu, kao franjevački kandidat, gimnaziju završava na Šalati u Zagrebu. Poslije zavjeta, teološki studij pohađa u Zagrebu i Rimu, a za svećenika je zaređen 2004. godine.