Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mračna strana Irana

Uhićen Ahmadinedžadov osobni 'hvatač duhova'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Irana je procurila vijest kako su tamošnje vlasti uhitile čovjeka za kojeg se sumnja da je osobni egzorcist predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada.

Abbas Ghaffari opisan je kao Ahmadinedžadov egzorcist ili 'hvatač duhova' i samo je jedan iz skupine ljudi iz predsjednikova užeg kruga koji su uhićeni u posljednjih nekoliko dana. Kako javlja Fox News, uhićenja su posljedica unutarnjih sukoba Ahmadinedžada i Ayatollaha Ali Khameneia. Kao što je i tipično za Iran detalji uhićenja nisu poznati, no poznato je kako je s egzorcistom uhićen i Esfandiar Rahim Mashaei, Ahmadinedžadova desna ruka.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

>> Ahmadinejad: 'Da je Isus živ, usprotivio bi se agresivnim silama'

Fox piše kako se za Ahmadinedžadovo zanimanje za okultno odavno zna te da je pogotovo zainteresiran, štoviše opsjednut, konceptom '12. Imama'. Riječ je o vjerovanju raširenom u dijelu muslimanske populacije kako će na Zemlju doći novi vođa i ujediniti svijet pod zastavom Islama. Budući da je uvriježeno da će se novi vođa pojaviti isključivo u vrijeme najvećeg kaosa, neki u Iranu strahuju kako Ahmadinedžad namjerno destabilizira odnose Irana s ostatkom svijeta s ciljem da zazove dolazak 'spasitelja'.

Još 2009. godine kandidat reformista Hossein Mousavi koji je izgubio na izborima platio je oglas u kojem je napisao: 'Sljedeća vlada bit će vlada razuma, a ne vlada vračeva i čitača dlanova'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene