Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon transplantacije srca

Stanje hrabre Rite sve bolje: "Skinuta je s respiratora, jučer se probudila i pričala sa svojom mamom"

Majka Dina Knežević i Rita (Foto: Facebook)
Majka Dina Knežević i Rita (Foto: Facebook) Facebook
Aktualno Galerija +0 Majka Dina Knežević i Rita (Foto: Facebook) Galerija 1/1 >>
Hrabra četverogodišnjakinja Rita, kojoj je prošli tjedan transplantirano srce, danas je puno bolje, rekao je Ante Ćorušić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

Stanje djevojčice Rite, četverogodišnjakinje kojoj je u subotu transplatirano srce u KBC-u Zagreb, sada je stabilno. Potvrdio nam je to Ante Ćorušić, ravnatelj kliničkog bolničkog Centra Zagreb, koji kaže i da je djevojčica danas puno bolje.

Pročitajte i ovo Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, u studiju Dnevnika Nove TV - 1 ZAGOVARA POSTROŽENJE KAZNI Ravnatelj KBC-a Zagreb: ''Pobjegao sam iz Splita, nije normalno da 10 ljudi na štekatu zagrljenih pije iz iste boce...'' Slika nije dostupna NISU PRISTALI NA MJERE Prvi otkazi: Šestero zaposlenih u KBC-u Zagreb dobilo izvanredni otkaz. Nisu se htjeli cijepiti ni testirati

Ako će razvoj situacije ići ovakvim tijekom, to je to, kaže. Naravno da postoje neki medicinski problemi, ali oni su razumljivi nakon operacije kakvu je imala četverogodišnjakinja. No, kako kaže Ćorušić, ako se nastavi ovakav razvoj situacije, Rita će moći kući.

Nakon buđenja bila gladna i žedna, ali i svjesna operacije

Prijateljica Ritine majke Dine, Marija Šapina, rekla nam je kako se Rita još jučer probudila. Bila je, kaže, gladna i žedna, ali i svjesna da ima novo srce.

"Rita je, hvala Bogu, dobro, sve ide po planu, skinuta je s respiratora. Jučer predvečer se probudila i pričala je sa svojom mamom", rekla je Marija.

Djevojčica se sjetila svih stvari koje su se dogodile prije operacije. Sada svi čekaju da Rita izađe s odjela intenzivne njege jer će to biti korak prema ozdravljenju i prema tome da Rita dođe doma.

"Rita je lavica i probudila se prije negoli je itko očekivao", kaže Marija.

S obzirom na to da se Rita oporavlja i da će kroz izvjesno vrijeme moći kući, njezina majka na Facebooku se obratila svima koji joj mogu pomoći u potrazi za stanom. Djevojčica će nakon izlaska morati biti u posebnim uvjetima te imati sobu samo za sebe, a obitelj traži stan na području Prečkog, Vrbana, Jaruna ili Španskog.

Dvije operacije

Podsjetimo, Riti je najprije u petak ugrađeno mehaničko srce, no pred sam kraj operacije stigla je informacija da za nju u Beču postoji pravo srce. To je srce u Hrvatsku hitno prevezeno zrakoplovom Vlade.

"Taman su ugradili, još su šivali kožu, kad su javili da imaju transplataciju. Dijete je ostalo na stolu, išli smo dalje s transplatacijom", ispričao je kardiokirurg Darko Anić, dodajući da je razmak između operacija bio dvanaestak sati.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene