Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv privatizacije

Stanić napao Hajdaša Dončića: HAC treba osloboditi njegovih egzibicija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić kritizirao je u četvrtak Vladinu odluku da ide u privatizaciju društva Hrvatske autoceste - Održavanje i naplata cestarine (HAC ONC) putem inicijalne javne ponude, ustvrdivši kako se radi o prikrivenom načinu prodaje autocesta kroz tvrtku operatera.

"HAC se na ovaj način izlaže dodatnim dugovima i troškovima, pa bi ga trebalo osloboditi egzibicija ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića. Danas smo dalje nego smo bili prije dvije godine od rješavanja problema dugova HAC-a, a sve su platili porezni obveznici", rekao je Stanić novinarima nakon konferencije inicijative za "referendum o referendumu".

Pročitajte i ovo Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu"

Hajdaš Dončić najavljuje do kraja godine završetak IPO-a HAC-ONC-a

"Ovim modelom se ne rješava većina duga već će 66,7 posto duga vratiti građani direktno iz proračuna, a ako damo privatnom investitoru da dijeli dio dobiti, za taj dio će država biti oštećena", tvrdi Stanić.

Radi se o modelu "kako zaobići zakonsku obvezu i izigrati Ustavni sud, građane i zakone", rekao je Stanić i najavio da će od Ustavnog suda tražiti da Vladi naloži provedbu referenduma o privatizaciji HAC ONC-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene