Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić kritizirao je u četvrtak Vladinu odluku da ide u privatizaciju društva Hrvatske autoceste - Održavanje i naplata cestarine (HAC ONC) putem inicijalne javne ponude, ustvrdivši kako se radi o prikrivenom načinu prodaje autocesta kroz tvrtku operatera.


"HAC se na ovaj način izlaže dodatnim dugovima i troškovima, pa bi ga trebalo osloboditi egzibicija ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića. Danas smo dalje nego smo bili prije dvije godine od rješavanja problema dugova HAC-a, a sve su platili porezni obveznici", rekao je Stanić novinarima nakon konferencije inicijative za "referendum o referendumu".

Hajdaš Dončić najavljuje do kraja godine završetak IPO-a HAC-ONC-a

Vezani članci Šteta na kućama u Majskim Poljanama Provjerili smo hoće li nakon odluke Vlade i privatni distributeri otpisati račune za struju stanovnicima potresom pogođenih područja Slika nije dostupna PRORAČUN SVE TANJI, A ZAHTJEVI SVE VEĆI Svi čekaju sastavljanje nove Vlade

"Ovim modelom se ne rješava većina duga već će 66,7 posto duga vratiti građani direktno iz proračuna, a ako damo privatnom investitoru da dijeli dio dobiti, za taj dio će država biti oštećena", tvrdi Stanić.

Radi se o modelu "kako zaobići zakonsku obvezu i izigrati Ustavni sud, građane i zakone", rekao je Stanić i najavio da će od Ustavnog suda tražiti da Vladi naloži provedbu referenduma o privatizaciji HAC ONC-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook