Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nesnosna buka

Bijesnim vožnjama stalo se na kraj: "Ne želimo brinuti da će netko nekoga pogaziti na semaforu"

Aktualno Galerija Automobilske utrke Automobilske utrke Foto: Dnevnik Nove TV Prečko - 4 Prečko - 4 Foto: Dnevnik Nove TV Prečko - 3 Prečko - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Prečko - 2 Prečko - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Prečko - 1 Galerija 1/5 >>
Stanari zagrebačkog naselja Prečko mogu odahnuti nakon što se smanjila buka koju su radili nesavjesni vozači na prometnicama. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić.

Prije nekoliko dana Dnevnik Nove TV objavio je snimke bijesne noćne vožnje u zagrebačkom naselju Prečko. Nakon toga, policija je imala puno posla i kaznila velik broj nesavjesnih vozača. Sada su se javili stanari, zadovoljni jer mirnije spavaju. Nakon dugo vremena, otvoreni prozori u zagrebačkom naselju Prečko.

"Danas je buka stvarno minimalizirana, to je divota i voljeli bi da tako ostane i da Zagreb bude takav grad“, rekla je stanarka Irena Jeričević.

Mjesecima su stanari trpjeli nesnosnu buku, zbog vozača kojima je prometnica služila kao trkalište. Policija je ubrzo krenula u pojačane akcije. Popis je dug, od manjih prekršaja....

"Do onih najtežih, da su vozili bez položenog, da su vozili pod utjecajem alkohola, odbijali test na droge, da su vozili dok su im vozačke bile oduzete“, rekao je Josip Medved, zapovjednik mobilne jedinice prometne policije.

Pročitajte i ovo Crveni alarm u Srbiji zbog terorizma - 4 Upaljen crveni alarm Crveni alarm u Srbiji zbog terorističkog napada: Treba li Hrvatska biti zabrinuta? Evo što kaže SOA

Najveću kaznu dobila je 18-godišnjakinja na motoru koja nije ni položila vozački ispit, ali, urodilo je plodom, tvrde stanari, razlika je osjetna.

"To je ono što mi želimo, samo da se pravila poštuju, da svatko vozi kako treba voziti, a da mi možemo spavati. I ne brinuti da će netko nekoga pogaziti na semaforu“, rekla je Jeričević.

Nesavjesnih vozača, ipak, i dalje ima.

"Tek je početak ljeta, mislim da bi policija trebala učestaliti svoje patrole osobito vikendom, petkom i subotom, jer to su termini kad imamo to jurcanja i divljanja“, rekao je stanar Tvrtko Jeričević.

Policija obećava – nastavljamo s akcijama.

"Mi ćemo i dalje vršiti i preventivne i represivne akcije na području cijele zemlje kako bi spriječili stradavanja u prometu“, rekao je Medved.

Pročitajte i ovo Puknuće cjevovoda radnici na terenu Puknuo cjevovod u Splitu: Dio građana bez pitke vode

Za sve postoji mjesto i vrijeme, pa tako i za adrenalinsku vožnju. To nije u noći na prometnicama, ali može biti na organiziranim okupljanjima pod nadzorom – baš poput ovog u Splitu.

"Sigurna vožnja to je najbitnije, trkaća staza je trkaća staza, cesta je cesta i te dvije stvari treba odvojit“, rekao je vozač Ivo Znaor.

Zbog svih sudionika u prometu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene