Dio stanara u POS-ovu zagrebačkom naselju Sveta Klara susrelo se s problemima u svojim stanovima. Curenje vode nakon otapanja snijega, problemi s grijanjem i toplom vodom sanirat će se u najbržem roku, poručila je ministrica u odlasku Anka Mrak Taritaš.


U jedan od tristotinjak POS-ovih stanova uselio je i Danijel. S njegovim stanom sve je u redu. Kao predstavnik stanara upoznat je s nedostacima s kojima se susreo dio stanara.

Vezani članci Slika nije dostupna SUPER STANOVI Izuzetno povoljna cijena novogradnje Slika nije dostupna Država nudi 421 stan po nikad povoljnijim uvjetima

'Na trećem katu, to curenje i na prvom katu negdje curi, to se riješava. Te primjedbe i nedostaci se riješavaju', rekao je Danijel Delić.

Neki se žale da se vrata ne zatvaraju dobro. Problemi s počeli malo nakon useljenja.

'Ovaj veliki snijeg kad je bio kad se počeo otapati, onda je došlo do izražaja, ti sitni propusti i to curenje', dodaje Delić.

Ministrica graditeljstva kaže da se problemi s curenjem javljaju jer arhitektonski projekti često nisu do kraja usklađeni s podnebljem u kojem se zgrada nalazi.

'330 stanova i u dva stana su ozbiljni nedostaci, nedostaci se sastoje u tome da je klasična priča, da je terasa iznad stana s keramičkim pločicama koje su negdje procurile i to se već riješava', poručila je Anka Mrak Taritaš.

Zgrada ima jamstveni rok od dvije godine i investitor će o svom trošku riješiti sve nedostatke. I one izazvane lošom izvedbom i one sitnije.

'Mi smo zaboravili da se useljavaju zgrade s puno stanova, mi smo naviknuli da to bude nešto manje jer toga u posljednje vrijeme nije bilo. Dakle nije to ništa neobično, uobičajeno je, kad useljavate u stan napravite primjedbe i tamo su službe koje to otklanjaju', dodala je ministrica Mrak Taritaš.

U jednoj od zgrada ured ima i investitor gdje stanari također mogu prijaviti probleme s kojima se susretnu u stanovima.