Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAD ĆE OBNOVA?

Nestala zgrada u centru Zagreba: Bila je simbol teške nevolje i podsjetnik na tragediju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dvije godine srušena je zgrada na uglu Đorđićeve i Petrinjske koja je bila simbol zagrebačkog potresa.

Od subote je trajalo rušenje zgrade na uglu Đorđićeve i Petrinjske u Zagrebu koja je u centru metropole stajala kao užasavajući i po život i dalje opasan podsjetnik na potres koji je 22. ožujka 2020. na početku lockdowna uslijed pandemije koronavirusa pogodio glavni grad Hrvatske te odnio život jedne djevojčice.

Međutim, nakon rušenja se pokazalo, a što se vidi i na fotografijama i u videu, da i zabatni zid susjedne zgrade prijeti rušenjem. 

Pročitajte i ovo Dvije godine od zagrebačkog potresa Gotovo nikakvog pomaka VIDEO Dvije godine od zagrebačkog potresa: Strah i užas pretvorili su se u beskonačno čekanje na obnovu
Pročitajte i ovo Hrvatski Sabor - 1 ZAMJENSKI PROSTORI Banski dvori i Sabor spremni za obnovu nakon potresa: Ovo su lokacije na kojima bi se mogla privremeno smjestiti izvršna i zakonodavna vlast

Postupak javne nabave za radove uklanjanja zgrade proveden je u siječnju ove godine, a pristiglo je osam ponuda. Izabrana je najpovoljnija ponuda tvrtke EURCO d.d. koja je provela radove uklanjanja.

Kad će prava obnova Zagreba?

Iako nekih pomaka ponegdje ima, prava obnova još nije krenula. U Zagrebu, a prošle su dvije godine pod potresa, dosad nije izgrađena ni jedna zamjenska stambena zgrada ili obiteljska kuća niti je organizirana konstrukcijska i nekonstrukcijska (pročelja, zabatni zidovi) obnova.


 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene