Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srpski kriminalac zlorabi putovnicu hrvatskog veleposlanika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski veleposlanik u Mađarskoj, Ivan Bandić, inače rođak zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, priveden je na policiju 23. svibnja u Ateni.

Naime, policija je, nakon kontrole putovnica u zračnoj luci, pozvala na stranu hrvatskog veleposlanika koji se vraćao s finalne utakmice Lige prvaka u Ateni. 

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman Uvjeti i sigurnost Ministar Grlić Radman nakon posjeta navijačima u zatvoru: "Bilo je dirljivo. Djelovali su zbunjeno, nisu ni svjesni situacije" Radman i Malenica - 1 Sukob navijača Radman i Malenica posjetili Dinamove navijače u grčkim zatvorima: "Nastavljamo se brinuti za uvjete i sigurnost"

Prema Interpolovim podacima, njegovom putovnicom koristi se netko drugi. Navodno neki srbijanski kriminalac. 

Ovu informaciju potvrdilo nam je i Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske pojašnjavajući situaciju u kojoj se našao veleposlanik Bandić. 

Njemu je prije 6 godina u Beogradu ukradena civilna putovnica. Krađu je uredno prijavio. Prije nekoliko godina, prva neugodnost dogodila mu se u Njemačkoj kad je, također na kontroli putovnica, na računalu iskočila oznaka Interpolova upozorenja. 

Na njegovoj ukradenoj privatnoj putovnici, uza sve podatke, nalijepljena je slika nekog drugog čovjeka. 

Veleposlanik Bandić nije zbog toga imao problema, no događaj iz Atene zasigurno nije ugodan. 

Njegova priča, poručio je, može biti poruka svima – čuvajte osobne isprave jer, i unatoč prijavi na policiju, godinama poslije krađe možete biti izloženi ne tako ugodnim pitanjima policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene