Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak u Brdu kod Kranja

Srpska ministrica odbila dati izjavu hrvatskim novinarima: "Dat ću je onima koje sam ja ovdje dovela"

Jadranka Joksimović i Miro Cerar (Foto: Dnevnik.hr)
Jadranka Joksimović i Miro Cerar (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Srpska ministrica za europske integracije Jadranka Joksimović odbila je dati izjavu novinarima iz Hrvatske, poručivši kako će sama odlučiti kome daje izjavu.

Srpska ministrica za europske integracije Jadranka Joksimović odbila je danas dati izjavu novinarima iz Hrvatske u Brdu kod Kranja, gdje je održan sastanak na vrhu Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP).

Kako javlja N1 televizija, ministrica je poručila kako će sama odlučiti kome će dati izjavu, a to su, kako je rekla – novinari koje je ona ondje dovela.

Podjsetimo, na sastanku se razgovaralo o proširenju Europske unije, sigurnosti, perspektivi za mlade i digitalnoj preobrazbi društva, što su prioritetna područja slovenskoga predsjedanja SEECP-om.

Novinarima se pak obratio slovenski premijer Miro Cerar koji je izložio o čemu se raspravljalo na sastanku, ponovivši kako su složni o glavnim temama.

O mogućem susretu s hrvatskim premijerom Plenkovićem tijekom izlaganja nije kazao ni riječ, no u dijelu predviđenom za pitanja novinarka RTV Slovenije upitala ga je kako to da se sastaje s nizom premijera, a nije predviđen "sastanak s onima s kojima s kojima imate najviše otvorenih pitanja", misleći na Hrvatsku.

"Slovenija i ja uvijek smo otvoreni za dijalog s Hrvatskom – kad taj dijalog ima smisla. I danas sam se kratko susreo s gospodinom Plenkovićem, razgovarali smo o tim temama, ali nismo imali neki duži razgovor, jer kao što znate, u slijepoj smo ulici i u tijeku je procedura pred Europskom komisijom", kazao je Cerar.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene