Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mesić u razgovoru za Novosti

'Srbi u Hrvatskoj najveće su žrtve proteklog rata'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Stjepan Mesić drži kako su Srbi iz Hrvatske najveće žrtve proteklog rata, a rekao je to u intervjuu za novi broj Novosti, tjednika Srpskog nacionalnog vijeća.

Stjepan Mesić zaključio je kako su hrvatski Srbi najveće žrtve rata govoreći o Miloševićevoj politici. Rekao je kako ne govori o broju žrtva, nego o tome da su hrvatski Srbi žrtve kao jedan korpus jer su se zajedno s vojskom povlačili i za sobom ostavljali sve što su u Hrvatskoj imali. Mesić je rekao kako je ta činjenica Miloševiću odgovarala.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prizivaju prisebnost i suzdržanost Pružili ruku mira: Kina želi posredovati u smirivanju sukoba na Bliskome Istoku Vojnici - 2 Ruski plaćenici Srpski vojnici žale se na okrutnost! Pucaju im iznad glava, mlate ih i tjeraju u borbu bez streljiva: "To znači da te šalju u sigurnu smrt ili barem ranjavanje"

>> 'Mesić samo djeluje kao šarlatan, zapravo je ozbiljan albanski lobist'

Mesić se osvrnuo i na svoju izjavu da bi poslao vojsku ukoliko Dodik raspiše referendum o odvajanju Republike Srpske od BiH. Tvrdi kako je to rečeno u neformalnom razgovoru koji nije bio za objavljivanje. Kaže kako se ne radi o stavu RH već se razgovaralo što bi bilo ako bi netko razbijao Bosnu i Hercegovinu. Mesić je rekao kako je pomilovao i sedam Srba osuđenih za ratni zločin, a da nitko nije protestirao. Objasnio je kako Rimac nije pomilovan zbog zločina, nego zbog promijenjenih okolnosti. Rimac je jedini priznao djelo, pokajao se i pokazao gdje su zakopani ubijeni.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene