ZDS na komemoraciji za Jurja Hrženjaka
ZDS na komemoraciji za Jurja Hrženjaka Foto: Eugen Jakovčić

Nepoznati počinitelj ispisao je ZDS na ulazu u HND, gdje je večeras održana komemoracija poznatom antifašistu Jurju Đuki Hrženjaku.


U prostorijama HND-a u Zagrebu večeras je održana komemoracija za Jurja Đuku Hrženjaka, počasnog predsjednika i osnivača Antifašističke lige Republike Hrvatske.

Vezani članci Prosvjedi u SAD-u Prosvjednici ispred Bijele kuće, policijski satovi i tisuće na bdijenjima za Floyda: "Ganuo je tolika srca" Policija i prosvjednici zbog mise za bleiburške žrtve u Sarajevu Josipović: Bleiburška komemoracija u funkciji je rehabilitacije ustaštva

No, to nije spriječilo pojedinca da na obavijest o održavanju komemoracije našara natpis ZDS. Fotografiju je na Facebooku objavio Eugen Jakovčić iz Documente. "I dok traje komemoracija partizanu Đuki Hrženjaku, na ulazu u zgradu HND-a potpis nepoznatog autora. Inače, Hrvatska danas obilježava Dan antifašističke borbe", napisao je Jakovčić.

ZDS na komemoraciji za Jurja Hrženjaka
ZDS na komemoraciji za Jurja Hrženjaka (Foto: Eugen Jakovčić)

Hrženjak je preminuo 16. lipnja u Zagrebu je u 104. godini. Bio je bivši dugogodišnji predsjednik Savjeta Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH te počasni predsjednik Antifašističke lige koji je nakon Drugog svjetskog rata obnašao brojne vojne, političke i pravne funkcije.