Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE

Sramotni vandalski čin: Na komemoraciji za antifašista Jurja Đuku Hrženjaka osvanuo - ZDS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati počinitelj ispisao je ZDS na ulazu u HND, gdje je večeras održana komemoracija poznatom antifašistu Jurju Đuki Hrženjaku.

U prostorijama HND-a u Zagrebu večeras je održana komemoracija za Jurja Đuku Hrženjaka, počasnog predsjednika i osnivača Antifašističke lige Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Komemoracija za žrtve dječjeg ratnog logora u Sisku u vrijeme NDH Tužna obljetnica Održana komemoracija za žrtve dječjeg logora u Sisku: "Mnoga su djeca stradala, no velik je broj usvojen i spašen" Komemoracija za Ivana Šukera - 4 održana komemoracija Emotivan oproštaj od bivšeg ministra Ivana Šukera: "Svaka ti čast, bio si i ostao borac"

No, to nije spriječilo pojedinca da na obavijest o održavanju komemoracije našara natpis ZDS. Fotografiju je na Facebooku objavio Eugen Jakovčić iz Documente. "I dok traje komemoracija partizanu Đuki Hrženjaku, na ulazu u zgradu HND-a potpis nepoznatog autora. Inače, Hrvatska danas obilježava Dan antifašističke borbe", napisao je Jakovčić.

Hrženjak je preminuo 16. lipnja u Zagrebu je u 104. godini. Bio je bivši dugogodišnji predsjednik Savjeta Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH te počasni predsjednik Antifašističke lige koji je nakon Drugog svjetskog rata obnašao brojne vojne, političke i pravne funkcije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene