Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem i Ministar turizma Veljko Ostojić uputili su izraze sućuti i solidarnosti sudionicima nesreće i njihovim obiteljima. Ministrastvo turizma najavilo je i pružiti svu potrebnu logističku pomoć obiteljima stradalih.


Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem uputio je predsjednicima oba doma češkog parlamenta izraze sućuti u povodu stradanja čeških putnika u prevrtanju autobusa na autocesti Zagreb-Split kod tunela Krpani.

>> VIDEO Strašna tragedija na A1: Broj mrtvih porastao na osam, među njima i dijete (6)

Vezani članci Tramvaj, ilustracija Tramvaj u Zagrebu udario djevojčicu, ozlijeđena je Lambo (Foto: Screenshot/YouTube) Brzi auto je najbrži put do nesreće, a on je vozio pravu makinu

'Iskreno me potresla vijest o prometnoj nesreći na autocesti Zagreb-Split, u kojoj su poginuli i ozlijeđeni vaši sugrađani. U mislima sa stradalima i njihovim obiteljima upućujem vam izraze sućuti i solidarnosti u ime Hrvatskoga sabora i u svoje osobno ime.

Svima ozlijeđenima želim brz i uspješan oporavak te povratak svakodnevnim aktivnostima' navodi se u sućuti predsjednika sabora Borisa Šprema.

>> Češki mediji: Ovo je jedna od najgorih tragedija u novijoj češkoj povijesti

Ministar turizma Veljko Ostojić također je izrazio žaljenje sudionicima stravične nesreće koja se dogodila jutros oko 3,50 kod tunela Krpani.

'U ime Vlade, Ministarstva turizma i svoje osobno ime izražavam duboku sućut članovima obitelji čeških državljana poginulih u nesreći koja se jutros oko 3,50 dogodila kod tunela Krpani', poručio je Ostojić te najavio da će posjetiti ozlijeđene od kojih je većina zbrinuta u Općoj bolnici Gospić te im osobno zaželjeti što brži oporavak.

Ministarstvo turizma pružit će svu logističku potporu koja je potrebna obiteljima unesrećenih te im pružiti pomoć u ovim teškim trenutcima.

>> Stravičnu nesreću u Bihaću izazvala lisica?

Ministar izražava uvjerenje kako će se u što skorijem periodu utvrditi točni razlozi ove stravične nesreće, a da je sada najvažnije voditi brigu o ozlijeđenima koji, uvjeren je, trenutno u bolnici Gospić i bolnicama u Zagrebu imaju svu potrebnu skrb i njegu.

'Nakon oporavka, što se nadam da će biti vrlo brzo, Ministarstvo turizma ponudit će novi boravak na hrvatskoj obali za sudionike ove nesreće i njihove obitelji!', stoji u priopćenju Ministarstva turizma. (Hina)