Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lalovac, Grčić i Bauk

Splitski SDP-ovci se družili s građanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Boris Lalovac, Branko Grčić i Arsen Bauk te sa članovi splitskog Foruma mladih SDP-a družili sa splitskim građanima gdje je Lalovac s Rive poručio da neće biti kandidat za gradonačelnika.

Boris Lalovac (SDP), nositelj liste Narodne koalicije u X. izbornoj jedinici u četvrtak se sa stranačkim kolegama Brankom Grčićem i Arsenom Baukom te sa članovima splitskog Foruma mladih SDP-a družio s građanima i sa Rive poručio da neće biti kandidat za gradonačelnika već da mu je jedina želja i nešto što bi mu puno značilo, da postane predsjednik Hajduka.

Pročitajte i ovo Liste Rijeke pravde - 1 Jesu li partneri dobili previše? Ne misle svi da su liste Rijeke pravde – pravedne: "Peđa Grbin bi više trebao osluškivati teren" Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Moguća koalicija s DP-om? Puljak za Dnevnik Nove TV: "Prvi cilj je maknuti HDZ, a potom od Hrvatske napraviti modernu europsku zemlju"

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Rekao je da Hajduk i politiku u potpunosti razdvaja, te potvrdio da neće biti kandidat za gradonačelnika. O tajnom snimanju na prekjučerašnjem sastanku branitelja sa čelnikom SDP- a Zoranom Milanovićem je odgovorio kako tajne snimke nikako nisu dobre i da o tome nema neko posebno mišljenje.

Odgovarajući na pitanja novinara podsjetio je da Hrvatsku sljedeće godine čeka dolazak na naplatu od 27 milijardi kuna.

"Ne bi nas trebala povući predizborna euforija u obećanjima, jer još uvijek javne financije nisu dobre, baš kao ni gospodarski rast jer još uvijek imamo visoki javni dug. Obećanja će vrlo brzo nestati kada se sjedne i pokuša sastaviti proračun. Brine me da ukoliko u rujnu ne budemo mogli sastaviti Vladu i ukoliko pregovori budu dugo trajali, baš kao i ove godine, pitanje je kako će se donijeti proračun za 2017. godinu, a već krajem ove godine investitorima i komisiji se treba pokazati proračun za iduću godinu. Sigurno je da politička nestabilnost može naštetiti javnim financijama", odgovorio je Lalovac.

Arsen Bauk rekao je da Narodna koalicija u X. izbornoj jedinici očekuju više od pet mandata, dodavši da je SDP u Splitu spreman za izbore. Podsjetio je da je SDP-ova koalicija na prošlim izborima osvojila četiri mandata, a sada se nadaju jednom više.

Na pitanje hoće li SDP nakon izbora koalirati sa strankom Pametno, Bauk je rekao da su njihovi prioritetni partneri IDS i zastupnici nacionalnih manjina, te da se suradnja može širiti i dalje.

"U ovom trenutku smo fokusirani na to da ostvarimo što bolji rezultat na izborima, a onda ćemo vidjeti kako će se rasporediti odnosi snaga u Saboru i pokušati složiti većinu koja će biti stabilna i neće biti eksperiment kao do sad", tvrdi Bauk.

Branko Grčić je izjavio kako je dok je bio potpredsjednik Vlade radio ozbiljan posao u kojem su uspjeli Hrvatsku izvući iz recesije koja je predugo trajala, te da mu je motiv nastaviti tim putem. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene