Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kerum u komisiji

Split: Spomenik Miljenku Smoji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komisija na čelu sa splitskim gradonačelnikom Željkom Kerumom izabrala je danas radove za spomenike Miljenku Smoji, don Mihovilu Pavlinoviću, Markantunu de Dominisu i Svetom Jeronimu Dalmatincu.

Spomenik Smoji, radit će Aleksandar Guberina, a brončani splitski pisac sjedit će na Matejušci s cigaretom u ruci. Članovi komisije priznaju da je cigareta u Smojinoj ruci bila predmet rasprave, no odlučeno je kako je ona nerazdvojni dio njegova lika. Svoje mišljenje o Miljenku Smoji, njegovoj ostavštini i spomeniku, gradonačelnik Kerum nije htio iznositi, već je novinarska pitanja o njemu ponovno shvatio kao provokaciju.

Pročitajte i ovo Vandalizirani spomenik Miljenku Smoji - 19 sramotan čin na matejuški Spomenik Miljenku Smoji opet na meti huligana! "Ovo je urin, redikule" Slika nije dostupna Kerumu naređena obustava gradnje u "Nadi Dimić"

'Ma nije bitno moje mišljenje, ja sam tu da provodim ono za što me narod izabrao, ja nisam isključiv. Tako da radim ono sve što je potrebno gradu i da nisam pametan ne bi ni bio tu. Zamolio bi vas da me ne provocirate, pitajte nešto drugo', rekao je Željko Kerum, gradonačelnik Splita. Za izjave o spomeniku danas nije bila raspoložena Lepa Smoje, koja je rekla da nju to ne interesira. No sudbina je htjela da spomenik njenom suprugu bira upravo čovjek protiv kojeg se otvoreno izjasnila.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene