Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konačna odluka

Split: Senat odbio prijedlog o povlačenju zakona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Senat Sveučilišta u Splitu nakon opsežne rasprave nije prihvatio prijedlog nekih sveučilišnih sastavnica da se prijedlozi zakona o znanstvenoj djelatnosti, visokom obrazovanju i sveučilištu povuku iz procedure.

Također je predlagano da se o tim zakonskim prijedlozima nastavi javna rasprava kako bi se uklonili svi nedostatci na koje je upozoreno u raspravi članova senata, ali ni taj prijedlog nije dobio potrebnu većinu, stoji u kratku priopćenju ureda za odnose s javnošću splitskog sveučilišta. Senat ima 33 člana, a za donošenje odluka, kako je novinarima uoči današnje sjednice objasnio rektor Ivan Pavić, potrebna je potpora natpolovične većine, to jest 17 članova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna odluka Senat odobrio milijarde pomoći Ukrajini i Izraelu, a glavna je tema bio i Trump Prosvjed učitelja Uredba o koeficijentima Ministarstvo objavilo koliko će rasti plaće učiteljima, Fuchs poručio: "Ovo je najveće povećanje dosad!"

>> Splitski studenti protiv dolaska Fuchsa: 'Mi studiramo, oni profitiraju'!

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa izrazilo je zadovoljstvo, kako navodi u svojem priopćenju, što senat splitskog sveučilišta na današnjoj sjednici nije popustio pritisku te je zadržao autonomiju u odlučivanju i odbio prijedlog o odbacivanju zakona koji je rektoru uputilo nekoliko sveučilišnih sastavnica. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene