Još jedan apsurd. Zbog korištenja godišnjih odmora građevinski inspektori ne izlaze na teren. Tvrde to stanovnici dijela elitne splitske četvrti Meje. Glavobolju im zadaju radovi usred sezone. Buka i prašina kažu, glavni su im problem.


Prekrasan pogled s Marjana na elitnu splitsku četvrt - Meje. A tu - radovi. Uređuje se okućnica. 'Ako sam se ja cijelu godinu trudila da dovedem goste da omogućim gostima da im bude dobro, ako na kraju krajeva promoviram svoj grad i državu svoju kulturu onda mi to netko narušava. Normalno da sam ljuta i frustrirana', ispričala je Paola Jukić iz Splita.

Vezani članci Ilustracija Velika promjena uoči početka turističke sezone: Od ponoći je u hrvatskim zračnim lukama ukinut dio kontrola Ilustracija Velika promjena od ponoći u zračnim lukama u Hrvatskoj: Ravno iz zrakoplova po prtljagu bez kontrola

Vlasnica kuće tvrdi da se ne poduzimaju nikakvi radovi koji bi bili protivni Odluci o zabrani i ograničenju izvođenja građevinskih radova za vrijeme turističke sezone. Bio je kaže i komunalni redar koji nije utvrdio nepravilnost te da su to tihi radovi.

Paola je svoj problem htjela riješiti i preko inspekcije. 'U građevinskoj inspekciji su mi rekli da mogu podnijeti prijavu. Međutim da su svi sad na godišnjima, da nitko ne može izaći na teren i da u principu s tim neću postići ništa', rekla je.

Iz ministarstva graditeljstva poručuju: Inspektori u Područnom uredu u Splitu rade, netočna je informacija da su svi na godišnjem odmoru. Ukoliko građani imaju pritužbe na samo odvijanje građevinskih radova u turističkoj sezoni, tada se po tom pitanju mogu obratiti Gradu Splitu.

Dozvolu za radove u sezoni kao i njihovu kontrolu provodi grad Split. Bili su na terenu u Drveničkoj ulici. 'Izvidom komunalnog redara utvrđeno je da se na terenu ne izvode radovi koji ulaze u kategoriju zabranjenih radova temeljem odluke o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova tijekom turističke sezone u navedenim zonama', odgovor je koji smo dobili iz grada Splita.

Na Mejama se radi desetak objekata, kažu u gradskom kotaru. Pritužbe građana su kažu - česte. 'Nakon 25 godina od osamostaljenja Hrvatske pokazujemo da uopće nismo pravna država. Stihija radi svoje i da je u stvari zakon jačega', rekao je Pjero Baranović, predsjednik Gradskog kotara Meje. A stanari se boje da je ovo tek početak borbe s bukom i prašinom.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju