Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Split: Studentica umrla zbog antibebi pilula?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strašna vijest dolazi iz Splita. Umrla je poptuno zdrava studentica iz Zadra, a smrt je navodno uzrokovana antibebi pilulama. Takve iste tablete već su dovodile do smrti mladih i zdravih žena.

Još se sa sigurnošću ne može reći da su pilule izazvale plućnu emboliju 22-godišnje djevojke koja je u Splitu studirala građevinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opoziv proizvoda Povlače se ove tablete, za jednu skupinu ljudi mogu biti opasne Slika nije dostupna Kako do seksa? VIDEO Libido potiču sumnjivom čarobnom pilulom

Ravnatelj Kliničkog bolničkog centra u Splitu Dujomir Marasović rekao je da će svu dokumentaciju o slučaju mlade Zadranke, dostaviti Ministarstvu zdravstva, te da se točan uzrok embolije nije mogao utvrditi jer njezina majka nije dopustila obdukciju.

Marasović je demantirao informacije prema kojima u bolnici ima još djevojaka s istim simptomima. Potvrdio je samo da je 22-godišnjakinja zaista preminula 16. rujna te da je u njezinoj povijesti bolesti zabilježeno da je koristila tablete Yasmin.

O ovoj su temi pristali razgovarati tek privatni ginekolozi. Kažu, kontracepcijske tablete su korisne, ali rizične pa ih treba uzimati uz strogu kontrolu. Određeni hormoni iz tableta mogu uzrokovati ugrušak krvi koji prvo stigne u pluća i tu uzrokuje probleme.

Ravnatelj splitske bolnice poručuje kako zakonski nema pravo navoditi nijedan slučaj smrti u bolnici niti iznositi uzroke nečije smrti.

Više u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene