Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rad u lošm uvjetima

HUBOL - 'Operacijsko osoblje na Križinama već desetljećima udiše štetne anesteziološke plinove'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Križinama, u Splitu je još uvijek pet operacijskih dvorana u kojima operacijsko osoblje desetljećima udiše štetne anesteziološke plinove, tvrdi Hrvatska udruga bolničkih liječnika.

Hrvatska udruga bolničkih liječnika priopćenjem je skrenula pažnju na veliki problem s kojim se godinama suočavaju.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

'Predblagdanskim obraćanjem medijima Uprava KBC-a Split pokušala je uvjeriti javnost u sigurnost i ispravnost operacijskih dvorana Hitnog kirurškog prijema KBC-a Split. Pritom su izostavili spomenuti kako na lokalitetu Krizine KBC-a Split još uvijek postoji 5 operacijskih dvorana u kojima liječnici i operacijsko osoblje desetljećima udišu nezbrinute štetne anesteziološke plinove, jer u njima i dalje nema središnjeg odvoda anestezijskih plinova.

Hubol mjesecima ukazuje na nedopustive propuste u sigurnosti pacijenata tijekom anestezije u bolnicama diljem Hrvatske gdje liječnici specijalizanti anesteziologije samostalno bez izravnog nadzora specijalista anesteziologije izvode opću anesteziju, gdje jedan specijalist anesteziologije istodobno izvodi dvije opće anestezije u dvije operacijske dvorane protivno propisima Ministarstva zdravlja. Uzrok tome, između ostalog je i nedostatak anesteziologa. Naime egzodus liječnika iz domovine, u ovom slučaju anesteziologa, kao i zanemarivanje istog problema od strane odgovornih u zdravstvenoj administraciji dovodi u pitanje sigurnost pacijenata u anesteziji.

Odbijamo prihvatiti nojevsko držanje glave u pijesku odgovornih u upravama zdravstvenih ustanova i Ministarstva zdravlja, te u drugim stručnim udrugama liječnika, dok mi bolnički liječnici držimo glavu pacijenta i liječnika u torbi.

Zabrinjavajući nedostatak interesa odgovornih u upravi KBC-a Split, kao i u Ministarstvu zdravlja za nas u Hubol-u je vodeći simptom u ovoj bolesti zdravstvenog sustava', priopćio je Ivan Bekavac iz Hubol-a.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene