Sunce u Splitu izmamilo je mnoge uz more, pa tako i na Žnjan. Vlada je odlučila da koncesija ide gradskom trgovačkom poduzeću na 40 godina. Uživalo se u moru i suncu, ali u Splitu ipak ima i kritika i očekivanja, posebno kada je Žnjan u pitanju.

Galerija Žnjan - 4 Žnjan - 3 Žnjan - 2 +0 Žnjan - 1

Splićani su dobro popunili kafiće uz more. Bilo je i nešto hrabrih kupača.
A koncesija? Grad je od Vlade dobio koncesiju, zeleno svjetlo da na 40 godina brine o ovom golemom i vrijednom zemljištu uz more. Što građani sada očekuju? ''Ja bih voljela vidjeti sadržaje za djecu, šetnicu, puno više zelenila, klupe, parkove'', kazala je Vedrana, majka dvoje djece.

Prethodna gradska vlast porušila je stare kafiće tvrdeći da su nelegalni, ali od tadašnjih velikih obećanja o zelenom Žnjanu nismo puno dobili, izvijestila je reporterka Sofija Preljvukić u Dnevniku Nove TV. Ni sadržaja, ni zelenila, ni hlada ljeti. ''Za mene je čak bolje ono što je prije bilo. Ovi kafići koji su tu postavljeni, ove kućice, baš bezveze. Meni se osobno ne sviđa. Baš pusto, nedovršeno'', smatra jedna mještanka.

Split: Kuće na litici u opasnosti od odrona - 4 Stanovnici dijela Splita bude se i liježu u strahu: "Prilično je sigurno da će doći do nekog urušavanja. S kojim posljedicama - to je pitanje"

Jadranka Matas Mještani bijesni: "Mi smo do neki dan imali normalnu opskrbu, poštu, djeca su mogla normalno na nastavu. Sada nam je to uskraćeno"

Kafići su privremeni, kontejnerski. Djeca se vesele u igraonicama, ali sve bi to moglo biti urednije. Ostaje i strah od naplate parkinga, betona, stanogradnje i velikih hotela. Grad mora kroz koncesiju uložiti više od 220 milijuna kuna. ''Novac je uvijek problem'', ističe jedan od mještana.

Od Grada se tek čeka da koncesiju potpiše i pokrene radove. 

Više o Žnjanu pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju