Jedan od najvrednijih splitskih resursa, plaža Žnjan, trebala bi ići u ruke gradskoj tvrtki na idućih 40 godina. Sa Žnjana se za Dnevnik Nove TV javio reporter Mario Jurič.


Ministarstvo mora objavilo je kako su na natječaj za koncesiju pristigle tri ponude, izabrana je jedna te je Vladi predloženo da koncesiju na idućih 40 godina dodijeli gradskoj tvrtki Žnjan d.o.o. 

Vezani članci Policija, ilustracija - 1 Sramotni incident: Na splitskoj plaži napadnuti mladić i djevojka, državljani Srbije Podstrana kraj Splita - nema vodovod! - 3 Izgradili vile s bazenima, no postoji jedan problem - nema vodovoda. Oni ulažu u turizam, a političari desetljećima samo obećavaju

"Iz te tvrtke nisu danas detaljnije pojašnjavali svoju ponudu te su poručili kako je pravni postupak još uvijek u tijeku i kako će detalje otkriti kada sve završi. Na ovom dijelu plaže Žnjan bili smo više puta, izvještavali kada su se rušili nepravno sagrađeni objekti i zamijenjeni manjim i privremenim.

Inače, na Žnjanu je svojedobno dočekan i papa Ivan Pavao II., a područje Žnjana okruženo je brojnim nekretninama čije cijene sada lete u abnormalne visine. Mnogi ovo područje nazivaju i "zlatnom kokom" Splita. Procjenjena vrijednost koncesije koja se daje na 40 godina više od 1,8 milijardi kuna, a ukupna ulaganja planiraju se na oko 200 milijuna kuna", izvijestio je sa Žnjana Mario Jurič dodajući kako je riječ o prostoru od više od 100 tisuća četvornih metara. 

"Sada je sve na Vladi, ali i Gradu Splitu da vrijedno i marljivo upravlja ovim jako, jako vrijednim resursom", zaključio je Jurič.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr