Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazak broda

SPJEVALI MU STIH I POČASTILI SE KOLAČIMA '200 dana pogled si nam krao , zbogom brode ipak mi te žao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi nisu vjerovali da će stvarno otići.

Nasukani brod s Čiova u utorak ujutro je konačno odvučen s plaže, a mještani su nazdravili odlasku, pa čak i spjevali stih. Iako je u ponedjeljak najvećim dijelom podignut s morskog dna, mnogi nisu vjerovali da će otići, dok nisu zaista vidjeli kako ga remorker izvlači na vez u splitsku teretnu luku. Vranjic će se tako pridružiti brodovima Krka i Orebić, a sva tri će uskoro u rezalište.

Pročitajte i ovo Ilustracija hutisti ne miruju Drama na Crvenom moru, pogođen trgovački brod: "Zapovjednik je javio da vidi dva projektila" Slika nije dostupna Ide u rezalište Odsukan brod koji je mještanima postao dio života posljednjih sedam mjeseci

U utorak rano ujutro nastavljena je akcija odsukavanja i brod Vranjic u potpunosti je s plaže povučen na more. Tada ga se moglo vezati za remorker i povući prema susjednom Splitu. Mještani nakon sedam mjeseci više neće gledati ovaj brod na svojoj plaži.

Odsukan brod koji je mještanima postao dio života posljednjih sedam mjeseci

'200 dana pogled si nam krao , zbogom brode ipak mi te žao', spjevala je stih gospođa Bruna.

Odahnula je gospođa Bruna jer brod joj je bio točno ispod kuće i apartmana, rastjerao sve turiste. Častilo se zbog odlaska kolačima.

A još se sjećaju olujne bure u ožujku koja je donijela brod. U ponedjeljak su ga pomaknuli, ali mještani još nisu vjerovali da odlazi

Ipak, izvođač je uspio

Brod Vranjic odvest će se tamo gdje su već i dva odsukana Orebić i Krka. Od sva tri broda dobit će se više od 2000 tona čelika. Rezat će se u doku pored splitskog brodogradilišta. A na Čiovu je u moru ostalo sidro broda Vranjic.Valjda će ga izložiti, za uspomenu na ljeto uz brod na plaži.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene